Назад

В БТПП обсъждат връзките на висшето ни образование с бизнеса


 • В БТПП обсъждат връзките на висшето ни образование с бизнеса

   Днес в Българската търговско-промишлена палата в София ще се проведе Международна конференция с акцент върху българското висше образование. Ще се разгледа представянето му в чужбина, както и взаимодействието му с бизнеса. Темата на форума е "България и Кипър - медии, образование, бизнес". 

  Броят на чуждестранните студенти у нас се увеличава с всяка изминала година и през 2010-а той надскочи 10 хил. души, като голяма част от тях са от Кипър, посочват организаторите. Ще участват представители на Министерството на образованието, науката и младежта и ректори на университети от България и от Кипър. Те ще дискутират добрите практики и тенденциите за развитие на висшето образование в ЕС.

  На конференцията ще бъдат обсъждани и теми, свързани с потенциала за сътрудничество между университетите и бизнеса и с европейския опит в тази сфера. Ще участват и представители на бизнеса, експерти, водещи наши и чуждестранни журналисти.

  Програмата включва презентации на Европейския политехнически университет, ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", Тракийския университет, ВСУ "Черноризец Храбър". Събитията се организират във връзка с отбелязването на 50-тата годишнина на дипломатическите отношения между България и Кипър.  Линк

Назад