Назад

БТПП ще насърчава участие на американски фирми в изложения у нас


 • НАСЪРЧАВАТ УЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРСКИ ФИРМИ В ИЗЛОЖЕНИЯ ОТВЪД ОКЕАНА


   

  Американското търговско представителство в София акцентира върху изложението Nashional Hardware Show, което ще се проведе от 1 до 3 май в Лас Вегас.
   
  Изложението представя строителни технологии, инструменти и машини, градински мебели, украса за дома, стоки за бита и др. В момента се наблюдава голям интерес на американския пазар към стоки за дома, от които потребителите не могат да се лишат, каза търговският съветник към Американското търговско представителство в София Станислава Димитрова на среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов вчера. 
   
  На срещата бяха обменени мнения и информация за възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и САЩ в настоящите условия и в контекста на световна криза. Симеонов постави акцент върху възможността повече американски компании да участват в изложения и панаири в България. Той сподели, че следвайки оптималното съотношение качество-цена, българският потребител може да оцени по достойнство стоки с произход САЩ.
   
  Станислава Димитрова представи няколко инициативи на Търговския отдел на посолството, които целят подпомагане участието на български фирми в изложения отвъд океана. Търговският отдел на Посолството на САЩ също така очаква български компании да вземат участие в срещи с американска търговска мисия, която ще посети Букурещ и Кишинев в периода 19-21 март. Мисията е специализирана в областта пречистване на водни ресурси и екология и цели насърчаване на регионалното сътрудничество в тези сфери на дейност.

  Линк

 • Наши фирми в изложения отвъд Океана?


   
  Обсъдиха възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и САЩ в настоящите условия и в контекста на световна криза.
  По-рано днес председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се срещна с търговския съветник към Американското търговско представителство в София Станислава Димитрова. Г-н Симеонов е поставил акцент върху възможността повече американски компании да участват в изложения и панаири в България. Според него, следвайки оптималното съотношение качество – цена българският потребител може да оцени по достойнство стоки с произход САЩ.
  Г-жа Димитрова е представила няколко инициативи на Търговския отдел на посолството, които целят подпомагане участието на български фирми в изложения отвъд Океана. Специално внимание е отделено на изложението Nashional Hardware Show, www.nationalhardwareshow.com, което ще се проведе в периода 1 – 3 май 2012 г. в Лас Вегас. Изложението представя строителни технологии, инструменти и машини, градински мебели, украса за дома, стоки за бита и др.  В момента се наблюдава голям интерес на американския пазар към стоки за дома, от които потребителите не могат да се лишат. Панаирите, насочени към козметиката и играчките, също се радват на многобройни участници и посетители в САЩ.
  Търговският отдел на Посолството на САЩ също така очаква български компании да вземат участие в срещи с американска търговска мисия, която ще посети Букурещ и Кишинев в периода 19 – 21 март 2012 г. Мисията е специализирана в областта пречистване на водни ресурси и екология и цели насърчаване на регионалното сътрудничество в тези сфери на дейност. Подробности за участие в срещите ще бъдат представени допълнително.
   
  Повече информация за събитията, подкрепени от Търговския отдел на Посолството на САЩ: www.buyusa.gov/bulgaria. 

  Линк

 • БТПП ще насърчава участие на американски фирми в изложения у нас


   

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с търговския съветник към Американското търговско представителство в София Станислава Димитрова. На срещата, проведена на 8 февруари 2012 г., бяха обменени мнения и информация за възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и САЩ в настоящите условия и в контекста на световна криза. Г-н Симеонов постави акцент върху възможността повече американски компании да участват в изложения и панаири в България. Той сподели, че следвайки оптималното съотношение качество – цена българският потребител може да оцени по достойнство стоки с произход САЩ.
  Г-жа Димитрова представи няколко инициативи на Търговския отдел на посолството, които целят подпомагане участието на български фирми в изложения отвъд океана. Специално внимание бе отделено на изложението Nashional Hardware Show  www.nationalhardwareshow.com , което ще се проведе в периода 1 – 3 май 2012 г. в Лас Вегас. Изложението представя строителни технологии, инструменти и машини, градински мебели, украса за дома, стоки за бита и др.  В момента се наблюдава голям интерес на американския пазар към стоки за дома, от които потребителите не могат да се лишат. Панаирите, насочени към козметиката и играчките, също се радват на многобройни участници и посетители в САЩ.
  Търговският отдел на Посолството на САЩ също така очаква български компании да вземат участие в срещи с американска търговска мисия, която ще посети Букурещ и Кишинев в периода 19 – 21 март 2012 г. Мисията е специализирана в областта пречистване на водни ресурси и екология и цели насърчаване на регионалното сътрудничество в тези сфери на дейност. Подробности за участие в срещите ще бъдат представени допълнително.
  Повече информация за събитията, подкрепени от Търговския отдел на Посолството на САЩ: www.buyusa.gov/bulgaria

  Линк

Назад