Назад

БТПП и Арт Виза България планират 11 съвместни арт събития до края на 2012 година


 • БТПП и Арт Виза България планират 11 съвместни арт събития до края на 2012 година


   

  Във връзка с разширяване на сътрудничеството между Българската търговско-промишлена палата и Галерия Арт Виза България, председателят на Палатата Цветан Симеонов получи картината "Есенно небе" на художничката Галя Букова от кураторката Мария Любенова.
  "Надявам се Галерията, която вече една година е разположена в залата за публика на БТПП, да продължи да разширява своите почитатели и всяка следваща експозиция да бъде нова среща на представителите на бизнеса с най-добри образци на съвременното изкуство" – каза председателят на Палатата.
  От "Арт Виза България" обещаха да информират в аванс почитателите на изобразителното изкуство за всичко, което предприемат, така че лесно  да гарантират  своето присъствие.
  Годишната програма на Галерия "Арт Виза България"  включва 11 изложби до края на календарната 2012 г. Първата"- Символи на щастието", която бе открита на 10 януари, ще бъде на разположение на гостите на БТПП до 13 февруари. Втората експозиция ще бъде открита непосредствено след празника Трифон зарезан и Деня на Св. Валентин - или на 15 февруари. Следват: експозиция "Енигма" - месец март, експозиция "Тук и сега" - април, експозиция "Цветовете на времето" – през май, експозиция "Безкрайности" е планирана за юни, експозиция "Време" - юли, експозиция "Градски пейзажи"  ще бъде през септември, експозиция "Експерименти с тишината" - октомври,  експозиция "Завръщане" - ноември и експозиция "Библейски сюжети" - през месец декември. През лятото за любителите на арт фотографията предстои фоторгафски маратон - целият месец месец август до средата на месец септември.
   
  "Мисията на „Арт Виза България” е да дава самочувствие на българското изкуство у нас и в чужбина, и да формира отношение към естетическото и творческото в условията на бързо променящи се ценности и болезнени трансформации на глобализацията върху обществото. Ще залагаме на комуникациите от нов тип в сферата на изкуството, надяваме се това да бъде оценено от нашата публика и да си подарим взаимно много красиви мигове и приятни изненади през Годината на дракона." - заяви кураторът Мария Любенова.

  Линк

Назад