Назад

Мрежа БТПП: Етно център в Кюстендил


 • 105 хора с увреждания получиха предприемачески познания чрез проект


   
  Изграждането на звукозаписно студио, което да се ползва безплатно от хора с увреждания, притежаващи  певчески или музикален талант е сред най-добрите постижения на проект „Иновативни услуги за социално-икономическо интегриране на хора с увреждания в общините Добрич и Добричка. Това заяви за радио Добруджа Павлина Алексиева, координатор на проекта. Студиото, което освен с висококачествена звукозаписна техника, е обезпечено с музикални инструменти, се помещава в сградата на ВУ” Международен колеж”, което е водещата организация при осъществяване на проекта в партньорство с ХобиСклуб.  Заключителната среща се проведе днес в залата на ТПП. Проектът се осъществява по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Социални услуги за социално включване” по ОП „Развитие на човешките ресурси”. Целевата група са 105 бенефициенти с увреждания от двете общини, които са били обучени в предприемачество и компютърна грамотност. Проектните дейности са продължили година и два месеца, а усвоената сума е в размер на 195 000 лв.”Постигнахме отлични резултати и сме амбицирани да продължим да работим с нови проекти в тази сфера”, заключи Алексиева. 

  Линк

 • Етно център в Кюстендил


   

  9 докладни за кандидатстване за финансиране по различни програми на ЕС ще разгледа Общински съвет Кюстендил.4 от тях внася РИМ "Академик Йордан Иванов" Кюстендил.Община Кюстендил ще кандидатства по програма"Красива България" за ремонт на сградата на дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Преколница. 34 800 лв. са от бюджета на община Кюстендил а 174 000 лв.- безвъзмездни средства.
  Изграждането на Етно-център на площ 808 кв. м. в Кюстендил, предвижда проект на община Кюстендил, община Лебане- Р Сърбия и ТПП в Кюстендил. По проекта се предвижда центъра да е разположен на 2 етажа. В него ще има занаятчийски работилници,магазинчета, ателиета, изложбена зала, музей, конферентна зала, кафенета, административна част. Максималната сума по него е 1 000 000 евро.

  Линк

Назад