Назад

Бизнесмени от Шри Ланка ще посетят страната ни


 • Бизнесмени от Шри Ланка ще посетят страната ни


   

  Н.Пр. Памела Дийн, посланик на Шри Ланка, посети БТПП на 23 януари 2012 г. и се срещна с председателя Цветан Симеонов.
  Посланик Дийн представи своята страна и отбеляза, че Шри Ланка е втората по растеж икономика в Азия. БВП нараства с 8,3% през 2011 г., а очакванията за настоящата година са в рамките на 8%. Преките чуждестранни инвестиции в страната през 2011 г. възлизат на 1 млрд.щ.д, със 7% повече от предходния период. Много бързо се развива секторът на услугите, особено туризмът.
  Председателят на БТПП обсъди с посланика на Шри Ланка предстоящото посещение на бизнес делегация от азиатската странау нас, което се планира в средата на месец май 2012 г. БТПП ще окаже съдействие за организиране на бизнес форум и намиране на подходящи партньори на фирмите от Шри Ланка. Освен това бе дискутирана и възможността БТПП да започне по-тясно сътрудничество с Търговската палата на Цейлон след подписване на меморандум за разбирателство.
  Н.Пр. Памела Дийн предостави информация за изложение Sri Lanka Expo 2012, което ще се проведе в периода 28 – 30 март в Коломбо. Събитието се концентрира върху следните сектори: текстилна индустрия, производство на чай, производство на гума и гумени изделия, бижутерия, информационни и комуникационни технологии, хранително-вкусова промишленост. Повече информация за изложението може да намерите тук.
  За да бъде ориентирана предстоящата бизнес мисия от Шри Ланка към конкретни делови интереси на българските фирми, приканваме заинтересованите да попълнят приложения въпросник и да го изпратят в Палатата до 10 февруари т.г. на E-mail: G.Dimitrova@bcci.bg или на факс: 987 32 09.
  Информация на Шри Ланка на български език тук .
  Други информационни източници за Шри Ланка:
  - Цейлонска търговска палата - www.chamber.lk
  - Федерация на търговско-промишлените палати в Шри Ланка - www.fccisl.lk
  - Посолство на Шри Ланка в Полша - www.srilankaembassy.com.pl

  Линк

Назад