Назад

Комфортът в НСТС ще бъде времен


 • Комфортът в НСТС ще бъде времен


   
  След като парламентът отхвърли последното вето на досегашния президента върху промените в Кодекса на труда, свързани с представителността на работодателските организации, Цветан Симеонов, председател на БТПП коментира в "Преди всички":  
   
  Условията в Закона ни поставят пред алтернативата дали да бъдем угодни на управляващите, или да продължим да защитаваме интересите на българския бизнес. Ние винаги сме били проводник на интересите на фирмите, а не на интересите на управляващите. Оставаме член на Международната организация на работодателите и нейната практика ще бъде наложена и в България. Дали мнозинството защитава нечий конкретен интерес оставяме на обществото да прецени. По начина, по който се действа, малките и средните предприятия ще останат без представител в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Има и други начини нашият глас да бъде чут. Социалният диалог ще загуби, но ние ще продължаваме да защитаваме нашите членове. 
  Ще продължаваме да развиваме и международното сътрудничество – там също ще стига мнението на българския бизнес. БТПП трябва да помага на бизнеса във всички етапи на съществуването си. Удобството, което си осигуряват управляващите, е временно. Тъй като и синдикатите напоследък не участват, на практика се лишаваме от едно добро постижение на пазарната икономика.
   
  Президентската институция по традиция ни е добър партньор, сигурен съм, че и г-н Плевнелиев ще продължи тази линия. Няма друг начин за просперитет, освен с демократични действия. Вчерашното действие не е в този дух и рано или късно ще бъде осъдено. Харесвам прагматичните хора, обичам нещата да се случат, в този смисъл харесах вчерашната реч на Плевнелиев, каза Цветан Симеонов. 

  Цялото интервю на Таня Величкова с Цветан Симеонов чуйте в звуковия файл.

  Линк

Назад