Назад

Проведе се българо-сирийски бизнес форум


  • Проведе се българо-сирийски бизнес форум

    На 9 и 10 ноември 2010г. в Българската Търговско-Промишлена Палата се проведе Българо-сирийски бизнес форум. Събитието беше част от официалната програма на президента на Сирийската арабска република, Башар ал-Асад, в България. Това беше първата визита на сирийски държавен глава в страната ни от двадесет и четири години насам.

    Българо-сирийският форум беше открит в 16 часа от председателя на БТПП г-н Цветан Симеонов, след което последва реч от министъра на икономиката и енергетиката на Република България, Трайчо Трайков. Приветствено слово отправи и министърът на икономиката и търговията на Сирийската арабска република, госпожа Ламия Аси. Участие в програмата взе и представителят на Сирийско-българския бизнес съвет д-р Асеф Иса Шалиш, както и Юлиян Балчев, от Българска агенция за инвестиции, който представи инвестиционния климат на България.

    В събитието взеха участие над 50 представители от сирийските бизнес и делови кръгове и повече от 60 български компании от областите на международни превози, текстилна индустрия, туризъм, електрификация,  комуникации, фармацевтична индустрия, химическа индустрия, консултации, селско стопанство, инженеринг, строителство, строителни материали, хранително-вкусова промишленост, недвижими имоти, инвестиции, кожарска и обувна промишлености и др. Представители на AraBiz също взеха участие в Българо-сирийския бизнес форум.


    Линк

Назад