Назад

Експозиция „Символи на щастието“ в БТПП


 • Галерия „Арт Виза България” ви кани да разгадаете „Символите на щастието”


   

  Събитието за откриването на експозицията се състоя на 10 януари 2012 г. и съвпадна с ежегодната среща на Европейския клуб при Българска търговско-промишлена палата и бе открито от председателя на Палатата,  г-н Цветан Симеонов. Най-голямата работодателска организация в България – БТПП е специален партньор на „Арт Виза България от май месец 2011 година: www.bcci.bg/bulgarian.
   
  Избраната селекция българското изкуство дело на художниците Александрина Караджова, Павел Митков и творбите на гост-художника Мари-Шантал Биела, бе уважена от министъра по управление на еврофондовете у нас – Томислав Дончев, от г-жа Ингрид Шикова - председател на Евроклуба, Н. Пр. Лешек Хенсел - посланик на Република Полша, Яцек Адамски – посланик на Дания, Н. Пр. Марк Михилсен - посланик на Кралство Белгия в България и още 13 европейски посланика. Изложбата посетиха над 17 европейски търговски аташета, много представители на бизнеса и почитатели на съвременното изкуство. Всички те получиха като подарък новите албуми на художниците Павел Митков и Александрина Караджова. Събитието бе подкрепено с избрана селекция френски вина на елитната изба „Годе”, осигурени от другия специален партньор на галерията -  бижуто на френската кухня в България, ресторант „Мезон Годе”: www.maisongodet.com.
   
  „Арт Виза България” представи на многоуважаваната дипломатическа публика и медиите и своята амбициозна годишна програма от 11 изложби за 2012 г., които ще покажат поне 200 нови произведения на над 20 съвременни и талантливи български автори.
   
  Сред приятните изненади на вечерта бе оценката и подкрепата на г-жа Биела за българските творци, изразена в нейни 3 участия през годината в експозиции на бизнес галерия „Арт Виза България” във фоайето на БТПП, с което тя дава своята подкрепа за модерна, нова и съвременна визия на изкуство като цяло.
   
   
  За художниците:
   
  Мари-Шантал Биела е родена е в град По, Югозападна Франция. Завършила е право и висше училище по мениджмънт. В продължение на години тя работи и като юрист, и в търговската сфера, но винаги е рисувала. Изучавала е различни техники в Париж, Брюксел, Дъблин, Москва. Участвала е в колективни изложби в Белгия, Ирландия и България, където е представяла живопис, графика и скулптура.
  От 2008 г. тя живее и твори в България. През септември 2010 г. в София се състои първата й самостоятелна изложба „Mouvance”, в Галерия "Средец". През декември 2010, представя микс медийни творби на изложбата „Куросава” в Арт Център Форум и литографии на Международното триенале на графичните изкуства. През март 2011 г. , тя участва в колективна изложба в Галерия „Финес”, още в 16-то международно биенале по графика в  гр. Варна. В  същата година успява да подреди и покаже още три самостоятелни изложби в България: в Градската художествена галерия в София, в Созопол, Пловдив и Широка Лъка – всичките литографии и мултимедия. Участвала е и в пленера на Дарик радио "Звук и цвят", миналата година.
  Александрина Караджова - Acrista е известна на българската и международната публика като художник, който успешно се изявява с малко популярния, но изключително експресивен материал - сухия пастел. Наричана “художничката на dolce vita”, Александрина вече над 10 години очарова ценителите със своите магически и женствени картини и има зад гърба си над 12 самостоятелни представяния у нас и в чужбина, участия в множество общи изложби и благотворителни проекти. От ноември 2010 г. е член на Pastel Guild of Europe. Повече информация можете да намерите на сайта www.acrista.bg.
  Павел Митков е творец, който с лекота създава своите картини, почти като на шега, като забавление. Живописта му е спонтанна, непринудена, страстна. Зад гърба си има над 40 самостоятелни изложби в Европа и САЩ, Mанила, Филипините (1998), Дубай, ОАЕ (1998), Тесалоники, Гърция (2000), Будапеща, Унгария (2002), Виена, Австрия (2003), Варшава, Полша (2003), Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, САЩ (2003-2004), Токио, Япония (2005) и др. Негови картини са в колекциите на покойния Папа Йоан-Павел II, Н.В. Принц Алберт II – Крал на Белгия, Владимир Путин – Президент на Русия, кметът на Москва Юрий Лужков, сенатор Хилъри Клинтън.
  Всяко от живописните платна на младия автор въздейства със силна доза реализъм и естетическа стойност. Основни мотиви в творчеството му са българското Черноморие, градските пейзажи, цветята и абстракциите.
   
  Входът е свободен за всички ценители на изкуството всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа и с предварително уговорени срещи след този час, и в събота и неделя.
  Адресът е: София 1000, ул. "Искър" № 9, сградата на БТПП.

  Линк

 • Експозиция „Символи на щастието“ в БТПП


   

  Галерия Арт Виза България провокира за пореден път ценителите на изкуството с новата си експозиция „Символи на щастието“. Художниците Александрина Караджова, Павел Митков и французойката Мари-Шантал Биела съчетават разнородни техники – литография, сух пастел, акрил и масло, извеждайки на преден план символите и традициите на няколко поколения и националности. Изложбата събира 25 творби, които вълнуват въображението на посетителите едновременно с игра на светлина и ярки топли багри.
  Платната са изложени до 13 февруари 2012 г. във фоайето на Българска търговско-промишлена палата. Входът е свободен за посетители всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа.

  Линк

Назад