Назад

Малкият и средният бизнес може да нямат представителство в тристранния диалог


 • Работна среща


   
  Работна среща на Ръководителят на Представителството на ЕК в България Зинаида Златанова с председателя на БТПП Цветан Симеонов
  Фокус на срещата бе обсъждането на възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС. Г-жа Златанова предложи Палатата и Представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия”, който да запознае бизнеса с действащите споразумения на ЕС с трети страни. БТПП пое ангажимент предварително да проведе анкетно проучване сред членовете си и браншовите организации за нивото на информираност на бизнеса в това отношение, резултатите от което да се използват при определянето на дневния ред на конференцията.
  На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с участието на Палатата в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда. С г-жа Златанова бяха дискутирани разпоредбите на европейското законодателство, третиращи критериите за избор и представителност на социални партньори на ниво на ЕС. Тя изрази дълбоката си убеденост, че с промените се нарушават принципите на политиката на ЕС за насърчаване на публично-частното партньорство и аутсорсване на административни функции към професионални организации с цел освобождаване на администрацията от несвойствени за нея задачи.
  Освен това, изрично се подчерта, че такъв един подход на изключване на организации с широка представителност на бизнеса е в нарушение на добрите европейски практики. В тази връзка г-жа Златанова отбеляза, че е редно за това да бъде информиран Комисаря по трудова заетост, социални въпроси и приобщаване и Генералния директор на ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване”.

  Линк

 • БТТП се жалва в Европа, че не са в тристранката  Представителството на ЕК бе информирано за опасността малкият и средният бизнес да нямат представителство в тристранния диалог. Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов се срещна с ръководителката на представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова, за да я информира за проблема. 
  На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с участието на палатата в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда. Президентът Георги Първанов вече наложи вето на тази промяна в КТV. 
  Златанова изрази дълбоката си убеденост, че с промените се нарушават принципите на политиката на ЕС за насърчаване на публично-частното партньорство. Такъв подход на изключване на организации с широка представителност на бизнеса е в нарушение на добрите европейски практики, категорична бе Златанова. 

  Линк

 • Представителството на ЕК бе информирано за опасността малкият и средният бизнес да няма представителство в тристранния диалог


   
  Фокус на срещата бе обсъждането на възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС. Г-жа Златанова предложи Палатата и Представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия”, който да запознае бизнеса с действащите споразумения на ЕС с трети страни. БТПП пое ангажимент предварително да проведе анкетно проучване сред членовете си и браншовите организации за нивото на информираност на бизнеса в това отношение, резултатите от което да се използват при определянето на дневния ред на конференцията.
  На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с участието на Палатата в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда. С г-жа Златанова бяха дискутирани разпоредбите на европейското законодателство, третиращи критериите за избор и представителност на социални партньори на ниво на ЕС. Тя изрази дълбоката си убеденост, че с промените се нарушават принципите на политиката на ЕС за насърчаване на публично-частното партньорство и аутсорсване на административни функции към професионални организации с цел освобождаване на администрацията от несвойствени за нея задачи. Освен това, изрично се подчерта, че такъв един подход на изключване на организации с широка представителност на бизнеса е в нарушение на добрите европейски практики. В тази връзка г-жа Златанова отбеляза, че е редно за това да бъде информиран Комисаря по трудова заетост, социални въпроси и приобщаване и Генералния директор на ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване”.

  Линк

 • Цветан Симеонов информира Зинаида Златанова за опасността малкият и средният бизнес да нямат представителство в тристранния диалог


   

  Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов днес се срещна със Зинаида Златанова, ръководител на представителството на Европейската комисия в България. Това съобщиха от БТПП. Фокус на срещата бе обсъждането на възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС. Златанова предложи палатата и представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия”, който да запознае бизнеса с действащите споразумения на ЕС с трети страни. БТПП пое ангажимент предварително да проведе анкетно проучване сред членовете си и браншовите организации за нивото на информираност на бизнеса в това отношение, резултатите, от което да се използват при определянето на дневния ред на конференцията.
  На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с участието на Палатата в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда. Със Зинаида Златанова бяха дискутирани разпоредбите на европейското законодателство, третиращи критериите за избор и представителност на социални партньори на ниво на ЕС. Тя изрази дълбоката си убеденост, че с промените се нарушават принципите на политиката на ЕС за насърчаване на публично-частното партньорство и аутсорсване на административни функции към професионални организации с цел освобождаване на администрацията от несвойствени за нея задачи. Освен това, изрично се подчерта, че такъв един подход на изключване на организации с широка представителност на бизнеса е в нарушение на добрите европейски практики. В тази връзка Златанова отбеляза, че е редно за това да бъде информиран комисарят по трудова заетост, социални въпроси и приобщаване и Генералния директор на ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване”.

  Линк

 • Зинаида Златанова: Изключването на бизнес организации е в нарушение на добрите европейски практики


   

  По време на проведена по-рано днес среща председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов информира ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова за опасността малкият и средният бизнес да няма представителство в тристранния диалог.
  Двамата обсъдиха въпроси, свързани с участието на Палатата в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда. Със Златанова са дискутирани разпоредбите на европейското законодателство, третиращи критериите за избор и представителност на социални партньори на ниво на ЕС. Зинаида Златанова изрази увереност, че с промените се нарушават принципите на политиката на ЕС за насърчаване на публично-частното партньорство и аутсорсване на административни функции към професионални организации с цел освобождаване на администрацията от несвойствени за нея задачи. Освен това, бе подчертано, че такъв един подход на изключване на организации с широка представителност на бизнеса е в нарушение на добрите европейски практики. „Редно е за това да бъде информиран комисарят по трудова заетост, социални въпроси и приобщаване и генералният директор на ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване”, посочи още Златанова.
  В рамките на срещата бяха обсъдени и възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС. Г-жа Златанова предложи Палатата и Представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия”, който да запознае бизнеса с действащите споразумения
  на ЕС с трети страни. БТПП пое ангажимент предварително да проведе анкетно проучване сред членовете си и браншовите организации за нивото на информираност на бизнеса в това отношение, резултатите от което да се използват при определянето на дневния ред на конференцията.

  Линк

 • БТПП обсъжда как да се включи в дебата по Стратегия Европа 2020


   

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна със Зинаида Златанова, Ръководител на представителството на Европейската комисия в България. Фокус на срещата бе обсъждането на възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС, съобщават от палатата.
  Зинаида Златанова предложи палатата и представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия", който да запознае бизнеса с действащите споразумения на ЕС с трети страни. БТПП пое ангажимент предварително да проведе анкетно проучване сред членовете си и браншовите организации за нивото на информираност на бизнеса в това отношение, резултатите от което да се използват при определянето на дневния ред на конференцията.
  На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с участието на палатата в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда.
  Дискутирани бяха разпоредбите на европейското законодателство, третиращи критериите за избор и представителност на социални партньори на ниво на ЕС. Тя изрази дълбоката си убеденост, че с промените се нарушават принципите на политиката на ЕС за насърчаване на публично-частното партньорство и аутсорсване на административни функции към професионални организации с цел освобождаване на администрацията от несвойствени за нея задачи. Освен това, изрично се подчерта, че такъв подход на изключване на организации с широка представителност на бизнеса е в нарушение на добрите европейски практики.
  В тази връзка г-жа Златанова отбеляза, че е редно за това да бъде информиран комисаря по трудова заетост, социални въпроси и приобщаване и генералния директор на ГД „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване".

  Линк

 • Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна със Зинаида Златанова, ръководител на представителството на Европейската комисия в България


   

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов се е срещнал днес със Зинаида Златанова, ръководител на представит... 

  Линк

 • БТПП обсъжда как да се включи в дебата по Стратегия Европа 2020


   

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна със Зинаида Златанова, Ръководител на представителството на Европейската комисия в България. Фокус на срещата бе обсъждането на възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС, съобщават от палатата.Зинаида Златанова предложи палатата и представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия“, който да запознае бизнеса с действащите споразумения на ЕС с трети страни.

  Линк

 • БТПП и ЕК организират конференция за споразуменията в ЕС


   

  Зинаида Златанова, шеф на представителството на ЕК у нас, предложи БТПП и представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия”, който да запознае бизнеса с действащите споразумения на ЕС с трети страни. Възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС обсъдиха вчера председателят на БТПП Цветан Симеонов и г-жа Златанова.
  БТПП пое ангажимент предварително да проведе анкетно проучване сред членовете си и браншовите организации за нивото на информираност на бизнеса в това отношение, резултатите от което да се използват при определянето на дневния ред на конференцията.
  Бяха обсъдени и въпроси, свързани с участието на БТПП в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда. С г-жа Златанова бяха дискутирани разпоредбите на европейското законодателство, третиращи критериите за избор и представителност на социални партньори на ниво на ЕС. 

  Линк

 • Малкият и средният бизнес може да нямат представителство в тристранния диалог


   

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов е обсъдил на среща с Зинаида Златанова, Ръководител на представителството на Европейската комисия в България, възможностите за участие на БТПП в националния дебат по Стратегия Европа 2020, Лисабонския договор и новата финансова рамка на ЕС. Златанова е предложила Палатата и Представителството съвместно да организират конференция с участието на експерт от ГД „Търговия”, който да запознае бизнеса с действащите споразумения на ЕС с трети страни. БТПП поема ангажимент предварително да проведе анкетно проучване сред членовете си и браншовите организации за нивото на информираност на бизнеса в това отношение, резултатите от което да се използват при определянето на дневния ред на конференцията.
  На срещата са обсъдени въпроси, свързани с участието на Палатата в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и опасността от лишаване на малкия и средния бизнес от възможността за представителството в тристранния диалог в контекста на законодателните промени в Кодекса на труда. Дискутирани са разпоредбите на европейското законодателство, третиращи критериите за избор и представителност на социални партньори на ниво на ЕС. Златанова е изразила убеденост, че с промените се нарушават принципите на политиката на ЕС за насърчаване на публично-частното партньорство и аутсорсване на административни функции към професионални организации с цел освобождаване на администрацията от несвойствени за нея задачи. Освен това, изрично се подчерта, че такъв един подход на изключване на организации с широка представителност на бизнеса е в нарушение на добрите европейски практики.

  Линк

Назад