Назад

За оптимизация във всички секторни политики се обяви днес Областният съвет за тристранно сътрудничество


 • За оптимизация във всички секторни политики се обяви днес Областният съвет за тристранно сътрудничество


   
  Заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество под ръководството на областния управител Иван Новкиришки се проведе днес. Участваха зам. областният управител Тошко Гетов, представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, Съюз за стопанска инициатива /ССИ/, Българска стопанска камара и Българския съюз на частните предприемачи "Възраждане" /БСЧП/. Българската Търговско-промишлена палата /БТПП/, Регионалният съвет на КНСБ и Синдикален регионален съюз – КТ "Подкрепа" не присъстваха на заседанието, на което бяха обсъдени актуални социално-икономически проблеми. 
  В изказаните становища членовете на Областния съвет за тристранно сътрудничество се обединиха около мнението на Стелиян Върбанов от БСЧП, че е необходима оптимизация във всички секторни политики и то сега. Те подкрепиха предвижданата реформа в пенсионната система и преминаването на ТЕЛК към НОИ. 
  Според представителя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в Плевен Русалин Русалинов, трябва да се засили контролът върху фирмите, които не плащат осигуровки или правят това върху минималните задължителни според закона суми. Участниците в заседанието подкрепиха идеята за криминализиране и споделена отговорност в случаите, при които се работи без трудов договор и не се плащат реалните осигуровки.

  Линк

Назад