Назад

БТПП връчи своите Годишни награди за 2011


 • Зам.-министър Иво Маринов получи новоучредена награда на БТПП за добра работа на СТИВ-Австрия


  Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов получи новоучредената награда на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за добра работа на службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) в Австрия. Това стана на снощната церемония за присъждане на годишните отличия на палатата за 2011-а за български фирми с най-високи показатели. Наградата за представителството на МИЕТ във Виена – бронзова статуетка „Хермес“ и грамота, се дава за приноса й в развитието на търговията, туризма и износа между двете страни, както и за привличането на чуждестранни инвестиции в България. В тази категория бяха номинирани още СТИВ в Турция, Русия и Индия.

  В приветствието си към участниците в церемонията зам.-министър Маринов подчерта, че службите по търговско-икономическите въпроси са важен инструмент в сътрудничеството на МИЕТ с бизнеса. Тяхната работа бе оптимизирана така, че да съдейства директно за активизиране дейността на българските фирми зад граница. По проект от оперативна програма „Конкурентоспособност“ беше създаден национален експортен портал, който също подпомага компаниите в тяхната задгранична дейност. Само през тази година министерството финансира участието на над 360 фирми в международни изложения в чужбина. Работим по план за съкращаване на административната тежест с 20% до края на 2012 г. и предлагаме мерки как да намалим тези разходи за бизнеса с нови 313 млн. лв. годишно с промяната допълнително на още 20 закона, каза още Маринов.

  От името на БТПП той връчи статуетката „Хермес“ и грамота на ръководството на фирма „Трейшън клифс голф енд СПА резорт“ ЕАД (Божурец, област Добрич) за първото й място в топ 100 на фирми в категория „изменение на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.“.

  На 18-ата церемония на БТПП бяха раздадени на фирми и медии 18 награди в различни категории. Те се базират на статистически данни за работата над 5000 компании, класирани в топ 100 по различни профили. Сред отличените бяха НЕК, Електроенергиен системен оператор и др. 


  Линк

 • БТПП връчи своите Годишни награди за 2011


   

  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за 18-ти път връчи своите традиционни Годишни награди. Церемонията се състоя в Шератон София хотел Балкан на 1 декември 2011 г., – съобщи Пресслужбата на Палатата.
  Най-много награди бяха връчени на представителите на бизнеса. Отличието за фирма с най-високи показатели по изменение на нетните приходи от продажби за 2010/2009 г. взе „Трейшън клиф голф енд спа ризорт“ ЕАД. Наградата за фирма, реализирала най-висока печалба на 100 лева собствен капитал за 2010 г. заслужи Орифлейм България ЕООД.
  „БГ Агро АД“ получи наградата за най-добре представила се фирма по показателя максимална величина на печалбата на 100 лева приходи от продажби за 2010 г. В класацията на БТПП “ТОП 10х6” с печалба и максимални приходи от продажби за 2010 г. (в хил.лв.) по национални райони бяха отличени с плакет и грамота:
  „Енемона“ АД, гр.Козлодуй (Северозападен район), „Идеал Стандарт Видима“ АД, гр.Севлиево (Северен-централен район), „Солвей соди“ АД, гр. Девня (Североизточен район), „Национална електрическа компания“ ЕАД, гр.София (Югозападен район), „КЦМ“ АД, гр. Пловдив (Южен-централен район),
  „Нафта трейдинг“ АД, гр. Бургас (Югоизточен район).
  В категорията 50 фирми с приходи от продажби до 3900 хил.лв., класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г. отличието спечели
  „Дъбрава-99“ АД, гр. Бургас, а в категорията 25 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2010 и 2009 г. – „Електро-енергиен системен оператор“ ЕАД, гр. София.
  Отличието за регионална търговско-промишлена палата в системата на БТПП заслужи Търговско-промишлена камара – Пловдив. Браншова организация на годината стана Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство.
  Награда за принос в двустранните икономически отношения и подкрепа на дейността на БТПП получи посланикът на Унгария Юдит Ланг. В категорията “Търговски представител” беше наградена Гражина Хоронжикевич, търговски съветник и завеждащ отдел “Промоция на търговията и инвестициите” в посолството на Полша у нас. Новост тази година в отличията за международните мисии е наградата за Съветник по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) към задграничните ни служби. Номинираните търговско-икономически служби бяха Австрия, Индия, Русия и Турция, но бронзовата статуетка Хермес отиде при СТИВ на Р България в Австрия. От името на службата наградата прие заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, специален гост на събитието.
  БТПП продължи традицията да награждава медии и журналисти за обективно представяне на позициите на Българска търговско-промишлена палата и отразяване позициите на членовете по актуални въпроси от бизнеса. Призът за медия отиде при Българското национално радио, а за журналист беше отличена Росинка Проданова, от радио Благоевград.
  В заключителната част на церемонията председателят на БТПП, Цветан Симеонов, представи пред официалните гости фирмите-изложителки, които участваха с щанд за дегустация. Генералният спонсор на събитието фирма Артекс инженеринг и фирмите-изложителки, допринесли за осъществяване на тържеството за Годишните награди, получиха от председателя Диплома в рамка – за лицензиран доставчик и Търговски католог на износителите-2011. Цветан Симеонов поздрави призьорите за постигнатите през годината резултати и вдигна наздравица с чаша българско вино, пожелавайки им още по-големи успехи през 2012 година.

  Линк

 • БТПП връчи награди за принос в развитието на българската икономика


   
  За 18-ата поредна година Българската търговско-промишлена палата връчи своите Годишни награди. На специално организирана церемония отличията бяха връчени на  фирми, регионални палати, браншови организации, дипломати и журналисти. Телевизия Bulgaria ON AIR беше медиен партньор на събитието.
  Водещите фирми в икономиката на България през 2011 година според БТПП са: „Трейшън клифс енд спа резоерт,“ ЕАД, „Орифлейм България“ ЕООД, „БГ Агро“ АД. Част от критерии за оценка са: маркетингова политика, рентабилност и високи приходи.
  В категорията „Регионална търговско-промишлена палата/камара“ БТПП отличи Търговско-промишлената камара в Пловдив. Призът на БТПП за "браншова организация" на 2011 отиде при „Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство“.
  Наградата за обективно медийно отразяване на българската икономическа среда през годината получи БНР.
  За първи път тази година награди бяха връчени и на Съветници по търговските и икономически въпроси (СТИВ) към българските задгранични мисии за особен принос за развитието на двустранната търговия, туризма, износа и привличането на чуждестранни инвестиции в България. За приноса й в двустранните икономически отношения и подкрепа на дейността на БТПП беше наградена г-жа Юдит Ланг, посланик на Унгария в България.
  В категорията "Търговски представител" бе наградена г-жа Гражина Хоронжикевич. Тя е търговски съветник и завеждащ отдел "Промоция на търговията и инвестициите" в посолството на Полша у нас.
  Вижте подробности от събитието по връчване на ежегодните награди на БТПП от видео репортажа.


  Линк

 • Държавата трябва да си напише домашното


   

  Държавата трябва да си напише домашното – да не влошава условията, да облекчи живота на бизнеса с улесняване на административните дейности, с търсене на начини за осигуряване на повече кредити и достъп до заеми». Това каза в отговор на журналистически въпрос в каква посока трябва да се работи, за да се избегне кризата през следващата година Цветан Симеонов, председател на УС на Българската Търговско Промишлена Палата. Според него трябва да има рязко облекчаване във всички процедури по усвояването на европейските фондове, защото все още сме назад с програмата. И през 2011-а няма да достигнем за година 20% от средствата да бъдат усвоени.
  «Ние ще продължаваме да осигуряваме условия за фирмите. Ще продължим да бъдем техния най-голям помощник», увери Симеонов.
  За 18-та поредна година БТПП награди водещите фирми в икономиката на България. Класацията, която Палатата изготвя илюстрира положителните изменения в българската икономика и е доказателство за успешен мениджмънт. Ето и наградените:
  Трейшън Клифс Голф енд СПА Резорт – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.»
   
  Орифлейм България – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по максималната величина на печалбата на 100 лв. Собствен капитал през 2010 г.»
  БГ Агро – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по максималната величина на печалбата на 100 лв. Приходи от продажби през 2010 г.».
  Търговско-промишлена камара-Пловдив – първо място в категорията «Регионална търговско промишлена палата/камара».
  Българска асоциация за геотехниеско и тунелно строителство - първо място в категорията «Браншова организация – за принос при постигане целите и задачите на БТПП»
  Негово превъзходителство Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария у нас за принос в двустранните икономически отношения и последователна подкрепа за усилията на БТПП, за развитие и задълбочаване на процесите на европейската интеграция.
  Гражина Хоронжекивич – търговски съветник, завеждащ отдел «Промоция на търговията и инвестициите» Посолство на Република Полша у нас за значителен принос за активиране на икономическото сътрудничество между Бъгария и Полша
  СТИВ на Република България в Република Австрия за развитие на двустранната търговия, туризма и износа, и значим принос за привличане на чуждестранни инвестиции в България
  Българско национално радио за обективно представяне полята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната и отразяване на позициите на членовете по актуални проблеми.
  Росинка Проданова – журналист в БНР-Благоевград за обективното отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални бизнес теми, с ясен сигнал за работата в интерес на българските предприемачи и ролята на системата на Палатата.
  Дъбрава 99 – първо място в категория «50 фирми с приходи от продажби до 3 900 000 лв., класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.».
  Електроенергиен системен оператор - на първо място в категорията «25 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2010 и 2009 г.».
  «Топ 10х6 – фирми с максимални приходи от продажби за 2010 г. В националните райони за планиране»
  Енемона – северозападен район за планиране
  Идеал Стандарт-Висима – северен-централен район за планиране
  Солвей Соди – североизточен район за планиране
  Национална електрическа компания – югозападен район за планиране
  КЦМ – южен-централен район за планиране
  Нафта-трейдинг – югоизточен район за планиране

  Линк

 • Държавата трябва да си напише домашното


   

  Държавата трябва да си напише домашното – да не влошава условията, да облекчи живота на бизнеса с улесняване на административните дейности, с търсене на начини за осигуряване на повече кредити и достъп до заеми». Това каза в отговор на журналистически въпрос в каква посока трябва да се работи, за да се избегне кризата през следващата година Цветан Симеонов, председател на УС на Българската Търговско Промишлена Палата. Според него трябва да има рязко облекчаване във всички процедури по усвояването на европейските фондове, защото все още сме назад с програмата. И през 2011-а няма да достигнем за година 20% от средствата да бъдат усвоени.
  «Ние ще продължаваме да осигуряваме условия за фирмите. Ще продължим да бъдем техния най-голям помощник», увери Симеонов.
  За 18-та поредна година БТПП награди водещите фирми в икономиката на България. Класацията, която Палатата изготвя илюстрира положителните изменения в българската икономика и е доказателство за успешен мениджмънт. Ето и наградените:
  Трейшън Клифс Голф енд СПА Резорт – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.»
   
  Орифлейм България – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по максималната величина на печалбата на 100 лв. Собствен капитал през 2010 г.»
   
  БГ Агро – първо място в категорията «Топ 100 фирми, класирани по максималната величина на печалбата на 100 лв. Приходи от продажби през 2010 г.».
  Търговско-промишлена камара-Пловдив – първо място в категорията «Регионална търговско промишлена палата/камара».
  Българска асоциация за геотехниеско и тунелно строителство - първо място в категорията «Браншова организация – за принос при постигане целите и задачите на БТПП»
  Негово превъзходителство Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария у нас за принос в двустранните икономически отношения и последователна подкрепа за усилията на БТПП, за развитие и задълбочаване на процесите на европейската интеграция.
  Гражина Хоронжекивич – търговски съветник, завеждащ отдел «Промоция на търговията и инвестициите» Посолство на Република Полша у нас за значителен принос за активиране на икономическото сътрудничество между Бъгария и Полша
  СТИВ на Република България в Република Австрия за развитие на двустранната търговия, туризма и износа, и значим принос за привличане на чуждестранни инвестиции в България
  Българско национално радио за обективно представяне полята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната и отразяване на позициите на членовете по актуални проблеми.
  Росинка Проданова – журналист в БНР-Благоевград за обективното отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални бизнес теми, с ясен сигнал за работата в интерес на българските предприемачи и ролята на системата на Палатата.
  Дъбрава 99 – първо място в категория «50 фирми с приходи от продажби до 3 900 000 лв., класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.».
  Електроенергиен системен оператор - на първо място в категорията «25 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2010 и 2009 г.».
  «Топ 10х6 – фирми с максимални приходи от продажби за 2010 г. В националните райони за планиране»
  Енемона – северозападен район за планиране
  Идеал Стандарт-Висима – северен-централен район за планиране
  Солвей Соди – североизточен район за планиране
  Национална електрическа компания – югозападен район за планиране
  КЦМ – южен-централен район за планиране
  Нафта-трейдинг – югоизточен район за планиране

  Линк

 • Българската търговско-промишлена палата връчи годишните си награди


   

  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) връчи за 18-ти път своите Годишни награди. Церемонията се състоя в Шератон София хотел Балкан. Награда за принос в двустранните икономически отношения и подкрепа на дейността на БТПП получи посланикът на Унгария Юдит Ланг.
  Награди получиха и представители на бизнеса. Отличието за фирма с най-високи показатели на изменение на нетните приходи от продажби взе Трайшън клиф голф енд спа ризортс ЕАД. Наградата за фирма с най-висока печалба на 100 лева собствен капитал заслужи Орифлейм България ЕООД.
  БГ Агро АД получи награда за най-добре представила се фирма по показателя максимална величина на печалбата на 100 лева приходи.
  В категорията Търговски представител беше наградена Гражина Хоронжикевич,  търговски съветник и завеждащ отдел Промоция на търговията и инвестициите в посолството на Полша у нас.
  Отличието за регионална търговско-промишлена палата в системата на БТПП заслужи Търговско-промишлена камара - Пловдив. 
  Браншова организация на годината стана Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство. 
  Отличени бяха и медии и журналисти.

  Линк

 • Българската търговско-промишлена палата връчи за 18-та поредна година своите годишни награди


   


  Българската търговско-промишлена палата връчи за 18-та поредна година своите годишни награди, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Кризата поставя редица предизвикателства пред компаниите, европейската икономика се намира в труден период и България не е изключение. Въпреки това благодарение на усилията на правителството и на бизнеса, България стои добре на фона на европейските икономики, посочи заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.
  Председателят на БТПП Цветан Симеонов заяви, че и в бъдеще БТПП ще бъде предсказуем партньор и ще подкрепя предложения, които са добри за бизнеса.
  Посланикът на Унгария у нас Н. Пр. Юдит Ланг бе отличена за принос в двустранните икономически отношения и последователна подкрепа на усилията на БТПП за развитие и задълбочаване на процесите на европейската интеграция. 
  Макар и малка държава Унгария успя да запази своята позиция сред десетте най-големи инвеститори в България, външнотърговският обмен също е значителен, посочи тя.
  Гражина Хоронжикевич, търговски съветник, завеждащ отдел „Промоция на търговията и инвестициите” е отличена за значителен принос за активиране на икономическото сътрудничество между България и Полша.
  Тази година отличие има и за Съветници по търговските и икономически въпроси (СТИВ) към българските задгранични мисии за особен принос за развитието на двустранната търговия, туризма, износа и привличането на чуждестранни инвестиции в България – за 2011 г. СТИВ на Република България в Република Австрия.
  В категория „Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2010/2009 г.”, БТПП отличава Трейшън Клифс Голф енд СПА Резорт ЕАД. Орифлейм България е на първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по максималната величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2010 г.”. В категория „Топ 100 фирми, класирани по максималната величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2010 г.” първото място е за БГ Агро, АД. Регионална ТПП на годината е Търговско-промишлена камара – Пловдив. Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство е Браншова организация на 2011 г. Награди бяха връчени и на фирми с максимални приходи от продажби за 2010 г. в националните райони за планиране. Електроенергийният системен оператор е на първо място в категория „25 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2010 г. и 2009 г.” С плакет и грамота за обективно представяне ролята на БТПП бяха наградени БНР и Росинка Проданова, журналист в БНР – Благоевград.

  Линк

 • БТПП връчи своите Годишни награди за 2011 година


   

  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) връчи за 18-ти път своите Годишни награди за 2011 година на церемония, състояла се тази вечер в София, информира БТА. 
  Наградена за принос в двустранните икономически отношения и подкрепа на дейността на БТПП беше посланикът на Унгария Юдит Ланг.
  В категорията "Търговски представител" бе наградена Гражина Хоронжикевич, която е търговски съветник и завеждащ отдел "Промоция на търговията и инвестициите" в посолството на Полша у нас.
  Отличен в направление "Регионална търговско-промишлена палата в системата на БТПП" бе Пловдивската промишлен клон за принос при постигането на поставените цели и задачи на БТПП.
  Браншова организация на годината е Българската асоциация за геотехническо и тунелно строителство, а за пръв път тази година са наградени съветниците по търговските и икономически въпроси на България в Австрия поради участието им в развитието на двустранната търговия, туризма и инвестициите.
  Отличени бяха и различни фирми, медии и журналисти.

  Линк

 • БТПП раздаде двайсетина годишни награди


   

  Двайсетина годишни награди за 2011 г. раздаде тази вечер Българската-търговско промишлена палата (БТПП) на церемония в столичния хотел "Шератон". Награда за фирма, класирана по изменение на нетните приходи от продажби взе "Трайшън клиф голф енд спа ризортс" ЕАД. Наградата за най-добре представила се фирма по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал взе "Орифлейм България" ЕООД."БГ Агро" АД получи награда за най-добре представила се фирма по показателя максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи. По различните показатели на класацията на БТПП "Топ 100 на фирмите в България" отличия получиха още десетина компании.
  Търговско-промишлената палата в Пловдив взе отличие за най-добре представила се регионална палата, посланикът на Унгария Юдит Ланг - за посланик на годината, а БНР - за медия.

  Линк

 • БТПП раздаде двайсетина годишни награди


   


  Двайсетина годишни награди за 2011 г. раздаде тази вечер Българската-търговско промишлена палата (БТПП) на церемония в столичния хотел “Шератон“. Награда за фирма, класирана по изменение на нетните приходи от продажби взе “Трайшън клиф голф енд спа ризортс“ ЕАД. Наградата за най-добре представила се фирма по максимална величина на печалбата на 100 лв.

  Линк

 • БНР с награда от Българската търговско-промишлена палата
   Българското национално радио получи наградата за медия - плакет и грамота при връчването на 18-те поредни годишни награди на Българската търговско-промишлена палата.
  За журналист бе отличена Росинка Проданова от Радио Благоевград. Посланикът на Унгария у нас н.п. Юдит Ланг и търговският съветник в полското посолство Гражина Хорожикевич бяха наградени за принос в развитието на икономическите връзки на двете страни с България. В категорията "водещи фирми в икономиката" бяха отличени няколко компании.

  Линк

 • Годишни награди на Българската търговско-промишлена палата


   
  И тази година Българската търговско-промишлена палата награди най-успешните фирми, браншови организации, дипломати и журналисти в страната. За 18-ти пореден път церемонията по награждаването събра бизнесмени, представители на дипломатически мисии и популярни лица. Вижте кои са отличените тази година. 
  Организаторите изпълниха миналогодишното си обещание и тази година към престижните номинации бе добавена и категория "Съветници по търговските и икономически въпроси" към българските задгранични мисии. 
  Цветан Симеонов - председател на БТПП:
  - Мога да издам вече това, че службата по търговско-икономически въпроси във Виена е първият номиниран в тази категория. За първи път от 18 години определяме такава награда.
  Маркетингова политика, рентабилност и високи приходи, бяха критериите, на които отговориха отличените в различните категории. Сред наградените са компании постигнали успехи, въпреки сложната икономическа ситуация през изминалата година. 
  Теодора Борисова - "Връзки с институции":
  - Според мен, тайната е много добра комуникация, непрекъсната комуникация. Това е свързано с непрекъснато сключване на успешни сделки. 
  Отличие за обективно отразяване на българската икономическа среда отиде в БНР. Специални награди получиха Негово превъзходителство посланикът на Унгария у нас Джудит Ланг, както и търговското аташе на Полша - г-жа Гражина Хоронжикевич.

  Повече информация във видеото.


  Линк

 • Връчиха годишните награди на бизнеса


   
  Българската търговско-промишлена палата връчи своите годишни награди. За първи път тази година имаше приз за принос в развитието на двустранната търговия, туризма, износа и привличането на чуждестранни инвестиции.
   
  Статуетката беше връчена на съветници по търговските и икономически въпроси към българските задгранични мисии. За принос в развитието надвустранните икономически отношения беше отличена и Юдит Ланг, посланик на Унгария у нас.
   
  Редица фирми получиха грамота и плакет заради устойчивото си развитие в условията на криза. Българската търговско-промишлена палата ще остане предсказуем партньор за бизнеса и през следващата година, обеща председателят на организацията Цветан Симеонов. Според него с помощта на държавата бизнесът може да избегне кризата.

  Подробности във видеото.


  Линк

 • БТПП връчи своите Годишни награди за 2011


   
  За 18-та поредна година Българската търговско-промишлена палата връчи своите Годишни награди за 2011-та. Към традицията на БТПП да раздава Годишни награди на фирми, регионални палати, браншови организации, дипломати и журналисти, тази година е прибавено отличаването на Съветници по търговските и икономически въпроси (СТИВ) към българските задгранични мисии за особен принос за развитието на двустранната търговия, туризма, износа и привличането на чуждестранни инвестиции в България. 
  Официалната церемония се състоя в зала „Роял“ на Шератон София хотел Балкан.

  Линк

Назад