Назад

Белведере Холидей клуб е законен и успешен


 • Белведере Холидей клуб е законен и успешен


   

  Във връзка с публикуваната във в. "Стандарт" на 22.11.2011 г. статия "Строители точат ДДС с нова схема" изразяваме огромното си възмущение от изложеното в същата публикация. Основание за това ни дава подробният прочит и анализ на твърденията, фактите и снимковият материал в статията. От публикуваната снимка явно става въпрос за комплекс "Белведере Холидей Клуб" в Банско, който обаче (противно на всички неверни факти, описани в материала) всъщност не е собственост на посочената на няколко места в статията фирма "АТ Инженеринг 2000", а е собственост на управляваното от мен дружество "КП-ИМОБИЛИЕН" ООД, което изцяло е собственост на съдружниците г-н Карл-Хайнц Пфое и г-н Филип Пфое, собственици и управляващи на няколко известни и престижни фирми от групата "МОТО-ПФОЕ". Фирма "КП-ИМОБИЛИЕН" ООД е собственик на земята и целия ваканционен комплекс "Белведере Холидей клуб-Банско", изграден върху повече от 17 декара. Собствеността върху земята е придобита чрез извършени в периода 2004-2005 г. покупки на отделни парцели в местността Шипоцко, които впоследствие са обединени в един имот. 
  Следвайки инвестиционните си проекти - господата Пфое след надлежно издадено разрешение за строеж през април 2006 г. възлагат с Договор за строителство изграждането на целия комплекс съгласно одобрената проектна документация. Изпълнител е "АТ Инженеринг 2000" ООД. Самите строителни дейности приключват през септември 2009 г., след което комплексът е въведен в експлоатация с окончателно разрешение за ползване. Ето защо освен договора за строително-монтажни работи на обекта същият не може да бъде свързван с въпросната фирма - "АТ Инженеринг 2000", по какъвто и да било друг начин. Още по-малко като собственик на този комплекс и нещо повече - с право да се разпорежда с индивидуалните апартаменти в комплекса, продавайки ги на посочените в статията цени на кв.м. Подобно твърдение не просто е невярно, но и въвежда в заблуждение цялата аудитория. За огромно съжаление това рефлектира изключително отрицателно върху добрия имидж не само на този комплекс, но и на неговите собственици - господата Пфое, които повече от 20 г. с високите си мениджърски умения и реализирани големи инвестиционни проекти осъществяват успешно многообразната си корпоративна дейност на територията на България.
  Следва да уточним, че въпреки настъпилата криза и стагнация на пазара на недвижими имоти комплексът успешно е осъществил продажби на 40% от индивидуалните обекти в него, като 99% от собствениците са чуждестранни граждани на ЕС. В останалата част комплексът целогодишно предлага хотелско настаняване, спортен и възстановителен спа туризъм, като от услугата са се възползвали хиляди гости на комплекса. Именно заради високата си класа той беше номиниран в класацията "Сграда на годината 2009" в категория "Ваканционни комплекси", а в края на 2009 г. фирмата собственик на комплекса получи от БТПП престижната награда Първо място сред фирмите в категория Топ 100, класирани по изменението на нетните приходи от продажби през 2008/2007 г. предвид факта, че през 2008 г. дружеството е отбелязало 2717% ръст на продажбите, като има 6,9 милиона лева приходи от тях. 

  Линк

Назад