Назад

БТПП: Среща на тема „Решения за внос на работници от чужбина“. Представяне на компания Human Power


 • БТПП: Среща на тема „Решения за внос на работници от чужбина“. Представяне на компания Human Power  Снимка ПР БТПП

  БТПП кани на бизнес среща в София, която ще се проведе на 11.06.2024 г. от 10.30 до 12.30 ч. в сградата на Българската търговско-промишлена палата, София, ул. Искър, ет. 1, зала А .

  Целта на срещата е да се представи процесът по подбор и наемане на работници от чужбина  на  заинтересованите компании от гр. София и региона, и да бъде споделен опит по вече изпълнени проекти.

  Над 70% от работодателите изпитват трудност за намиране на кадри. В някои фирми производствената линия е застрашена, защото има работни позиции, които няма кой да изпълнява въпреки по-високото възнаграждение. Има фирми, които губят проекти и обмислят затваряне на части от компанията, поради липса на кадри.

  Компанията Human Power BG работи в тази област от 2021 г. и приема проблемите на пазара на труда много сериозно. Human Power BG е организирала посещение на свой партньор, който осигурява работници от Непал, Индия и Бангладеш в България, който ще вземе участие в срещата и ще даде ценна информация.

  Браншовете, на които  Human Power BG може да бъде полезна са: производство, логистика, транспорт, туризъм и земеделие. Повече дейността на компанията  тук: https://youtu.be/dvxnbjA0Ytg

  Работниците от чужбина са мирни и спокойни, лоялни, изпълнителни и много работливи. Те бързо се адаптират към новата среда и също толкова бързо навлизат в работата.  Създадена е система за тяхното правилно назначаване и внедряване в организацията. Заплащането, което  търсят е около 500-700 евро чиста заплата, в зависимост от позицията. Говорят английски език, а от април тази година селектираните за проектите на Human Power Bg работници се обучават на базов български език, за да е по-лесно за тях и за работодателите да се разбират още от пристигането им в границите на Република България.

  Работен език – български.


  Линк

Назад