Назад

Индустриално събитие в София събра китайски и български предприемачи


 • Индустриално събитие в София събра китайски и български предприемачи  София бе домакин на конференция за търговско и инвестиционно сътрудничество между югозападната китайска провинция Съчуан и България. Организаторите се надяват да засилят икономическите връзки между източноевропейската държава и проспериращата китайска провинция, съобщава „Синхуа“.

  Еднодневното събитие, организирано от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) – Съчуан и Българската търговско-промишлена палата (БТПП), събра осем китайски компании и над 30 потенциални български партньори.

  Хуан Ли, президент на Съвета на CCPIT в Съчуан и президент на Международната търговска камара на Съчуан, каза на конференцията, че подкрепя предприятия от провинцията да отиват в чужбина, за да установят връзки с чуждестранен бизнес и да служат като мостове за развитието на икономическото сътрудничество.

  Отчитайки положителните икономически перспективи, председателят на БТПП Цветан Симеонов каза, че компаниите, участвали в събитието, "имат всички шансове да намерят своите партньори днес".

  Симеонов изрази увереност, че бизнесът ще бъде насърчаван да предприеме стъпки не само към търговския обмен с китайската провинция, но и да прави инвестиции там.

  Фан Чъняо, заместник генерален мениджър на F&W Machine Manufacturing Co., Ltd., една от китайските компании, присъстващи на събитието, каза, че компанията се интересува от създаване на представителство в Източна Европа за продажба и съхранение на своите продукти. Така ще може да се обслужват по-добре и клиентите на компанията.

  На събитието бяха подписани меморандум за разбирателство между Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) – Съчуан и Българската търговско-промишлена палата (БТПП)I, както и договор между китайска и българска компания.


  Линк

Назад