Назад

ВВТ Инженеринг е член на БТПП


 • Зам.-министър Шотев: Работим за подобряване на бизнес климата в България и за насърчаване на условията, в които предприятията да работят ефективно


  Снимка: Пресцентър

  „Работим за подобряване на бизнес климата в България и за насърчаване на условията, в които предприятията да работят ефективно. Това каза заместник-министърът на икономиката Ивайло Шотев на дискусионна среща на тема „Иновациите водещ фактор в развитието на предприятията и регионите 2024 – предизвикателства и възможности”. Събитието бе организирано от Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии към Българската търговско промишлена палата (БТПП). Заместник-министър Шотев заяви подкрепата на Министерството на икономиката и индустрията за българския бизнес за справяне с предизвикателствата. По неговите думи продължава и работата по членството на България в Шенген, еврозоната и присъединяването й към ОИСР, което ще насърчи икономическото развитие на страната.

  По време на събитието той акцентира върху политиките, които провежда Министерството на икономиката и индустрията в подкрепа на дейността на предприятията в България и за насърчаването на тяхната конкурентоспособност. „Целта ни е да развиваме икономика, базирана на знанието, чрез повишаване дела на високотехнологичните производства и услуги, чрез повишаване нивото на дигитализация и чрез повишаване нивото на автоматизация и роботизация на предприятията“, подчерта заместник-министър Шотев.

  Като друг приоритет в работата на Министерството на икономиката и индустрията, той посочи отварянето на нови пазари за фирмите към трети страни. „През изминалата година започнахме активни разговори за разширяване пазарите за българските предприятия на трети страни, извън ЕС“, каза още той. По думите на заместник-министър Шотев през тази година фокусът ще бъде върху нови пазари като Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Виетнам, Република Корея и Япония. Той посочи, че представителите на Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) ще подпомогнат процеса за разкриването на нови възможности за българските фирми и излизането им на чуждестранни пазари.

  В рамките на дискусионната среща заместник-министър Шотев подчерта, активните действия на министерството за развитието на индустриалните зони у нас. По думите му с подготвените терени ще бъдат привлечени нови инвестиционни проекти в страната. Ивайло Шотев акцентира, че индустриалните паркове следва да се развиват паралелно и да са фокусирани върху конкретни индустрии с висока добавена стойност.

   


  Линк

 • ВВТ Инженеринг е член на БТПП

  ВВТ Инженеринг е член на БТПП

  Като част от стратегията си за устойчиво развитие и укрепване на партньорските взаимоотношения, ВВТ Инженеринг официално стана пряк член на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Тази стъпка показва ангажираността на компанията към разширяване на своя бизнес обхват и участие в по-широката бизнес общност в България.

  Присъединяването към БТПП е важен етап в стратегическото развитие на ВВТ Инженеринг, като предоставя възможност за участие в инициативи, насърчаващи икономическия растеж и иновациите в страната. Членството дава достъп до ресурси и платформи за обмен на знания и най-добри практики с други водещи компании както в България, така и в чужбина.

  Вярваме, че членството в БТПП ще допринесе за създаването на нови контакти с потенциални бизнес партньори, както и за изграждането на по-силно присъствие на национално и международно ниво.


  Линк

Назад