Назад

БТПП и Асоциацията на консултантските дружества в инфраструктурното строителство задълбочават сътрудничеството си


 • БТПП и Асоциацията на консултантските дружества в инфраструктурното строителство задълбочават сътрудничеството си
  Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се срещна с проф. Петър Стефанов, председател на Асоциацията на консултантските дружества в инфраструктурното строителство (АКДИС) и д-р Людмил Иванов - заместник председател на Бюрото на Съвета на браншовите организации при БТПП, стана известно от съобщение в официалната страница на работодателската организация.

  Тримата разгледаха и обсъдиха възможностите за сътрудничество между Българската търговско-промишлена палата и АКДИС. На първо четене очертана бе възможността Палатата да подкрепя експертни становища на Асоциацията във връзка със сферата им на работа: задаване и спазване на стандарти при изпълнението на консултантски услуги по инфраструктурни проекти, участие във формиране на националната политика по изграждането на ключова публична инфраструктура и обучение на кадри. Взето бе решение БТПП и АКДИС да работят в посока задълбочаване на сътрудничеството помежду им.

  Цветан Симеонов запозна представителите на АКДИС с набора от услуги и възможности, които БТПП предлага на своите браншови организации и клиенти.

  Асоциацията на консултантските дружества в инфраструктурното строителство е създадена през 2023 г., като към настоящия момент обединява 72 консултантски фирми в сферата на инфраструктурното строителство.

  Линк към публикацията


Назад