Назад

БТПП против бойкота на австрийския бизнес у нас


 • БТПП против бойкота на австрийския бизнес у нас
  Подходът на АИКБ за обявяване на бойкот на австрийските магазини и бензиностанции тук е изключително неефективен. Това заяви Цветан Симеонов, председател на Управителния съвет на БТПП. “Ние разглеждаме всички инвеститори тук като наши съюзници. Това не е разбирането от болшинството бизнес в България”, обясни Симеонов. Повод за това негово изказване стана предложението на шефът на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев да бойкотираме австрийски инициативи, стоки, магазини и бензиностанции на територията на България заради отказа на Виена да ни пусне и в сухопътния Шенген.

  По думите на председателя на БТПП по пътя на България към Шенгенското пространство Австрийската стопанска камара официално е подкрепила цялостното включване на България в Шенген. Щети за икономиката “Затварянето на австрийски магазини и бензиностанции в България ще нанесе щета върху икономическата ситуация в България. Нашите бизнеси са изключително свързани. Позицията на АИКБ е изолиран случай”, това заяви Филип Купфер, търговски съветник към посолството на Австрия.

  “Това е политически въпрос, който трябва да се коментира на политическо ниво. Ще има и щети за България при ограничаване на австрийските магазини и бензиностанции в България”, допълни Купфер.

  Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/economy/btpp-protiv-bojkota-na-avstrijskija-biznes-u-nas-news_2133542.html © Actualno.com

   

   


Назад