Назад

Врачанската търговско- промишлена палата с престижна награда


 • Росен Желязков: Държавата е длъжна да бъде ангажиран и отговорен партньор на бизнеса и да чертае бъдещето такова, каквото заслужават идните поколения


  Държавните институции са длъжни да бъдат ангажиран и отговорен партньор на бизнеса и да чертаят бъдещето такова, каквото заслужават идните поколения, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на церемонията по връчване на Годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

  Председателят на парламента отбеляза, че почти 130 години Българската търговско-промишлена палата и нейните членове неизменно участват в политическия диалог с необходимата тежест, влияние и въздействие. През този период организацията е онзи необходим партньор в тристранния диалог, коректор на държавата при провеждането на нейните политики, които имат за цел благоденствието, благосъстоянието на нацията, подчерта Росен Желязков.

  Една от най-често употребяваните думи през последните години това е думата „криза“, посочи председателят на Народното събрание. Клише е вече да се казва, че всяка криза е възможност, но сме длъжни като институции, отговорни за управлението, да бъдем ангажирани, да партнираме с бизнеса и най-вече да не му пречим, добави Росен Желязков. Той пожела на представителите на БТПП успешно да реализират плановете си през следващата година.

  Председателят на Народното събрание Росен Желязков връчи наградата на БТПП в категорията „Топ 100 големи предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година (комплексен показател)“. Тя е присъдена на А1 България ЕАД, на която Росен Желязков пожела да бъде компания пример за авангардност в очите на обществото.

  БТПП връчи за тридесети път годишните си награди. С награди – бронзова статуетка „Хермес“, изработена от скулптора Ставри Калинов, плакет и грамота, бяха отличени компании, посланици, търговски представители, медии и журналисти.


  Линк

Назад