Назад

Столична община инвестира в система за обслужване на болниците по GS1 стандартите


 • Столична община инвестира в система за обслужване на болниците по GS1 стандартите

  Столичната община да инвестира в създаване и налагане на система за обслужване на болниците, базирана на стандартите на GS1. Това предложи председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов на среща със зам.-кмета на столицата Дончо Барбалов.

  Двамата обсъдиха бюджета на София за 2023 г. Проектобюджетът бе представен на 21 август и внесен вчера в Столичния общински съвет.

  Общият размер на бюджет 2023  на Столична община е 2,555 млрд. лв., което е почти два пъти повече в сравнение с този за 2010 г., който беше 1,2 млрд. лв. От тях 8,6 млн. лв. са за инвестиции в нова техника и ремонти на общински болници и ДКЦ-а, както изграждането на първата общинска детска поликлиника в район „Възраждане“.

  Според председателя на БТПП въвеждането на система, базирана на стандартите на GS1, ще оптимизира разходите на лечебните заведения и ще повиши контрола и планирането на всички дейности и материали, влагани в процеса на лечение на пациентите. Услугата на GS1 България предлага уникална идентификация на продукти и локации, ефективност и прозрачност по веригата на доставки на лекарства и консумативи.

  По програма „Здравеопазване“ в бюджета на Столичната община са планирани около 8,6 млн. лева за ремонт на ДКЦ-та, общински болници и социални домове.


  Линк

Назад