Назад

Китайска високотехнологична компания проучва възможностите за изграждане на завод в България, съобщи БТПП


 • Китайска високотехнологична компания проучва възможностите за изграждане на завод в България, съобщи БТПП


  В Българската търговско-промишлена палата (БТПП) се състоя среща с китайска компания, която проучва възможностите за изграждане на завод в България, съобщиха от Палатата на интернет страницата си.

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов представи икономическата и инвестиционна среда в България и подчерта ниските данъци, особено в региони с безработица, по-голяма от средната за страната. Той отговори на редица въпроси, поставени от гостите.

  Китайската компания е фокусирана върху персонализирана научноизследователска и развойна дейност, проектиране, производство и продажба на електрически и електронни капсулиращи материали.

  Компанията е създадена през 2005 г. Досега притежава няколко патента и е акредитирана като високотехнологично предприятие от властите в провинция Дзянсу. От 2007 г. разработва и продава специални продукти от епоксидна смола. Подобни продукти се използват широко в електронната и електрическата индустрия (особено в кондензатори и трансформатори).

  Договорен бе активен обмен на информация и съдействие за установяване на компанията в България.

  Програмата на компанията включва още среща с Посолството на Китай в София, посещение на Кюстендил, срещи с потенциални местни партньори и се координира от Българската агенция за инвестиции.


  Линк

Назад