Назад

Акценти в предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус”


 • Акценти в предаването „Добро утро, България” на Радио „Фокус”


   

  София. В зората на третата българска държава, според официалния списък на лекарите, има четирима ветеринари. Заедно с българската държавност се развива и ветеринаромедицинското дело. От началото на 2011 година институцията, контролираща хранителна верига – от полето и фермата до масата, е Българската агенция по безопасност на храните. На 8 ноември агенцията отбелязва 130 години Ветеринарномедицинска служба в България. По този повод ще се срещнем с Йордан Войнов, изпълнителен директор на агенцията. 
  Какви решения очаква бизнесът от европейските институции, отрази ли се кризата в Гърция на търговските ни отношения и как изглежда политиката на България на фона на икономическите бури? Измеренията на кризата ще се опитаме да обхванем с помощта на председателя на Българската търговско-промишлена палата - Цветан Симеонов. 
  Два повода имаме в „Добро утро, България” да обърнем поглед към сънародниците ни в чужбина. За посещението си в Украйна ще ни разкаже председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов.
  8 ноември е ден на Западните покрайнини. Как ще го отбележат сънародниците ни в Босилеград? Ще попитаме Иван Николов, председател на Българския културно-информационен център в Босилеград.
  На 8 ноември православната църква отбелязва деня на Св. Архангел Михаил. Ще съберем разказите за същността на празника и за съпътстващите го вярвания и ритуали на репортерите на Радио „Фокус” във Варна, Велико Търново и Благоевград.
  „Добро утро, България” - от 6 до 10 часа, с водещ Екатерина Катрачева.

  Линк

Назад