Назад

Изтъкнат експерт по дигиталните продуктови стандарти от БТПП изнесе лекция пред студенти от УНСС


 • Изтъкнат експерт по дигиталните продуктови стандарти от БТПП изнесе лекция пред студенти от УНСС

  Г-жа Цвета Братанова от Българската търговско-промишлена палата представи глобалните дигитални стандарти GS1 и ролята им при продуктовата идентификация и обмен на информация. Лекцията беше организирана от проф. Елка Василева в рамките на дисциплината Продуктов мениджмънт" пред бакалаври от специалност Бизнес икономика и мениджмънт с преподаване на англ. език".

   

  В качеството си на изпълнителен директор на „GS1 България“ тя запозна студентите с интегрираната система за отворени дигитални стандарти, включваща нивата за идентификация на продуктите, обхващането и споделянето на дигитални продуктови данни.

  Интересна дискусия възникна когато студентите използваха приложението БГ Бар код за идентифициране на няколко продукти, купени от търговските вериги в страната. По време на практическите занимания, те установиха, че GS1 префиксът за България 380 не винаги означава, че продуктът е произведен в България.

  Г-жа Цвета Братанова демонстрира възможностите на дигиталните паспорти на продуктите за улеснение и ефикасност при споделяне на качествени данни по глобалната верига от производителите, доставчиците и търговците на едро и дребно до потребителите.

  За ценно сътрудничество с „GS1 България“ и по повод 30 годишният юбилей на организацията през миналата година, катедра „Икономика на природните ресурси“ получи официален диплом.

  Това е поредният атестат за систематичните ни усилия да търсим компетентностите на нашите дългогодишни партньори от GS1 за бъдещо сътрудничество в обучението в областта на  дигиталните отворени стандарти.

   


  Линк

Назад