Назад

Кувейт иска сътрудничество с българския бизнес


 • Кувейт иска сътрудничество с българския бизнес


  Гази Хамед Алфадли, посланик на Държавата Кувейт в България, посети Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Той разговаря с председателя Цветан Симеонов. 

  Посланикът изложи своите приоритети през настоящия мандат, като основният е да се повиши стокообменът между двете страни. Акцентира и върху предстоящото отбелязване на шейсетата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете държави през 2023 година. 

  В тази връзка посланикът се договори съвместно с екипа на БТПП да си сътрудничат по организирането на изложба – базар на традиционни кувейтски стоки. БТПП допълнително ще информира за точния период на провеждане на предвижданото събитие. 

  Посланикът информира за интереса от страна на кувейтските бизнес среди за сътрудничество с компании от България. Най-вече чуждите предприемачи искат да инвестират в сферата на селскостопанската продукция и по-специално в машини и оборудване за преработка на плодове и зеленчуци. 

  От страна на БТПП бяха предадени изготвени от Палатата информационни материали с икономическа насоченост. Нейни представители отправиха покана към ръководството на Кувейтската търговско-промишлена палата да посети България.      

  По информация на Министерството на икономиката и индустрията през 2021 г. българо-кувейтският стокообмен е на стойност 12.7 млн .щ. долара. Това е ръст от 0.9% спрямо 2020 година. Салдото се запазва положително за страната ни. 


  Линк

Назад