Назад

България и Турция се обединяват в обща търговска мисия


 • България и Турция се обединяват в обща търговска мисия


  Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се срещна със Синем Таштан - търговски съветник към посолството на Турция в София. В срещата участва и Бурхан Немутлу, председател на Управителния съвет на Българско-турската търговско-индустриална камара.

  По време на разговора те обсъдили предстоящото провеждане на търговска мисия на тема "Sourcing From Türkiye" в периода 30 ноември – 1 декември 2022 г. в град Истанбул. Мисията ще обхваща следните браншове: машини, енергетика, мебели, хартии/картони и храни.

  В началото на месец февруари 2023 г. заедно с Търговско-промишлената палата – Бурса, в България ще бъде организирана втора търговска мисия, насочена към бранша "Строителни материали". Предстои уточняване на периода за провеждане на събитието, за което БТПП ще информира допълнително. 

  По информация на търговския отдел на турското посолство до момента интерес за участие са заявили над 170 български компании. Очаква се събитието да е най-голямото с българско участие след пандемията в последните две години. В рамките на събитието разходите по настаняването, включително закуска, на един представител от компанията ще се поемат от Министерството на търговията на Република Турция.

  Заинтересованите фирми и организации могат да потърсят повече информация и съдействие на имейл: irelations@bcci.bg

   

  .


  Линк

Назад