Назад

Българската икономика леко излиза от пазара


 • Българската икономика леко излиза от пазара
  Газ ще има, без газ няма да останем. Сами направихме така, че да купуваме 10 пъти по-скъпа газ от миналата година. Така българската икономика леко излиза от пазара. Това ще струва много средства и усилия на всеки предприемач, за да може да остане. Това каза бизнесменът и зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев. .

  Според него след отпускарския сезон през октомври-ноември в Европа ще започнат много тежки протести срещу високите цени на енергията.

  "Намалява годишният прираст на дървесина. Проблемът идва и  от политиците, по три пъти в годината се правят избори. Гората не чака политически моменти. Политиците започват да се месят в икономиката и леко я развалят", каза още Дачев.

  Според бизнесмена е много трудно за едно предприятие да смени начина на производство. „Влизаме в една фабрика от преди 30 години. Казват, че е много вредно и трябва да се махнат въглищата. Започват да инвестираш, правиш течно гориво. След това идват от Министерство на екологията и казват, че започват да правят глоби, защото се ползва мазут.

  Ти инвестираш да правиш производство с газ – максимално чистото, което е. 10 години инвестираш, правиш инфраструктура, правиш газопровод. На приказки е лесно”, каза още Красимир Дачев.


  Линк

Назад