Назад

Бизнесът в Чорлу пред Хасан Азис: За нас България е вратата към Европа


 • Бизнесът в Чорлу пред Хасан Азис: За нас България е вратата към Европа  24rodopi.com/Регион

  Делегацията от Община Кърджали, която бе на официално посещение в турския град Чорлу във връзка с подписването на Протокол за побратимяване и Споразумение за сътрудничество при предоставяне на електронни административни услуги, посети и Търговско-промишлена палата в града. На срещата с председателя на Управителния съвет на ТПП Иззет Волкан присъстваха и кметовете на двете общини д-р инж.Хасан Азис и Ахмет Саръкурт.

  Търговската палата в Чорлу има 1100 членове и е най-голямата в Тракийската част на Турция. На територията на Чорлу има над 4000 фабрики, над 1100 са големите действащи фирми. Обособени са 6 индустриални зони и безмитна зона. В момента се изгражда Технопарк на площ от  1000 кв.м, което ще улесни износа на произвежданата в района продукция. Положителен ефект върху развитието на бизнеса в района има  близостта на международното летище „Ататюрк“ и пристанището в Текирдаг, каза в изложението си председателят на палатата Иззет Волкан. Той представи и някои от големите проекти, които реализира палатата в сферата на образованието, околната среда. Приветства подписването на Протокол за побратимяването на двете общини и изрази надежда, че това ще стимулира и създаването на контакти и сътрудничеството между работодателските организации от двата града. „За нас България е вратата към Европа“, подчерта Волкан.

  Кметовете на двете общини д-р инж.Хасан Азис и Ахмет Саръкурт се ангажираха да съдействат за организиране на двустранна среща между търговско-промишлените палати в Кърджали и Чорлу, за да се обсъдят конкретни варианти за партньорство, които биха могли  да бъдат в полза на бизнеса от двете държави.

  Делегацията от Кърджали през втория ден на посещението си в Турция проведе срещи с ръководството на Тракийския университет в Одрин и кмета на община Одрин Реджеб Гюркан.


  Линк

Назад