Назад

Бразилски компании търсят контакти с производители на торове


 • Бразилски компании търсят контакти с производители на торове, съобщи посланикът на страната


  Посланикът на Бразилия Мария Едилеуза Фонтенеле Рейс посети Българската търговско-промишлена палата и се срещна с председателя Цветан Симеонов. Тя представи актуална информация за развитието на икономиката на латиноамериканската страна и посочи конкретни области, в които има засилен интерес за двустранно сътрудничество, съобщиха от палатата.

  Бразилски компании търсят контакти с производители на торове. Желаят да диверсифицират доставчиците си на субстанции за селското стопанство, което е много развито в страната. Бразилски производители предлагат различни видове ядки, които досега са реализирани в Русия и Украйна, но поради войната търсят алтернативни пазари. Дипломатът уточни, че става въпрос за фъстъци, макадамия, кашу и др.

  Симеонов бе информиран, че се подготвя първа среща на Смесената междуправителствена комисия между България и Бразилия за сътрудничество в няколко области, включително търговия и инвестиции. В тази връзка бяха обсъдени инициативи в полза на бизнеса, които да бъдат включени в нейната програма като участие в изложения и панаири, дейности за привличане на потенциални инвеститори и др.

  Посланик Рейс потвърди, че бразилският пазар, който наброява 250 млн. души, има капацитет да приеме изключително разнообразие от български стоки и е обещаващ, тъй като потребителите са много любознателни и са готови да опитат непознати продукти.

  Българската търговско-промишлена палата получи информация, че български вносители могат да посетят Бразилия по програма на държавна организация за подкрепа на износа с поемане на разходи.


  Линк

Назад