Назад

Кметът на Карлово се срещна с Хенрик Мюнте от Конфедерацията на работодателите в Норвегия


 • Кметът на Карлово се срещна с Хенрик Мюнте от Конфедерацията на работодателите в Норвегия
  Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с представители на Българската търговско промишлена палата (БТПП), Конфедерация на работодателите в Норвегия (NHO) и Норвежко-българската бизнес група. Визитата в Карлово бе вчера и се организира в рамките на проект STRONG - http://www.strong-project.eu, финансиран по Програма Социален диалог - достойни условия на труд, Норвежки финансов механизъм.
   
  В срещата участваха Хенрик Мюнте - юридически съветник на Конфедерацията, Наталия Дичева  - координатор по проекта от страна на БТПП, Мадлена Владимирова от Норвежко-българската бизнес група и Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово.      
   
   
  В хода на разговорите г-н Мюнте представи норвежкия модел на социален диалог и тристранно сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на община Карлово.
   
  Бяха обсъдени добри примери в областта на колективното трудово договаряне и прилагането им в България.
   
  Д-р Кабаиванов представи опита на община Карлово при реализиране на международни инициативи и сътрудничество със сходни организации от Европа и света. Внимание бе отделено на ролята на град Карлово през годините като важно средище за културно и социално-икономическо развитие на страната. Срещата приключи с връчване на сертификати на ученици,  участвали в инициативата „Мениджър за един ден“ на Junior Achievement България. 
   
   

  Линк

Назад