Назад

Компании от Украйна изявили интерес да прехвърлят бизнеса си в България


 • Компании от Украйна изявили интерес да прехвърлят бизнеса си в България


  Има интерес за прехвърляне на цели предприятия от Украйна в България. Това заяви в Смолян председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

  „Констатирахме, че без много шум украински фирми вече са прехвърлили производството си в България, още преди настоящата криза, допълни Симеонов.

  Според него, интерес от страна на бизнеса е бил разбираем, тъй като ще е необходимо доста време да се възстанови инфраструктурата и нормалният живот в Украйна след края на войната.

  „Те се прехвърлят и в България и защото нашата страна е член на Европейския съюз. Украйна и като фирми, и като работници, които няколко поредни години помогнаха на българския туризъм да не остане без кадри по морето и по курортите, са с добър имидж в България“, добави Цветан Симеонов.

  Той подчерта още, че пристигащите бежанци от Украйна са с по-висока квалификация от предишната мигрантска вълна от Близкия Изток.

  От вчера е била възобновила работа Българо-украинската индустриална камара. На форума на БУИК са присъствали доста украински фирми, някои от които вече инвестирали у нас. Става дума за фирми от областта на металообработването, хранително-вкусовата промишленост и земеделието, които произвеждат в страната ни и обработват земя.

  Цветан Симеонов участва в среща с работодателски организации, организирана от Областната администрация и Смолянската търговско-промишлена палата.


  Линк

Назад