Назад

Международната организация на работодателите призовава Русия да уважава националния интегритет, границите и суверенността на Украйна


 • Международната организация на работодателите призовава Русия да уважава националния интегритет, границите и суверенността на Украйна


  Международната организация на работодателите (МОР) застава срещу едностранното използване на военна сила, в която и да е част на света, срещу нарушаването на световния мир, глобалния ред и териториалната цялост, ценности, върху които е изградена Организацията на обединените нации. Това е записано в позиция на организацията, публикувана на интернет страницата на Българската търговско-промишлена палата.

  МОР призовава Русия да уважава националния интегритет, границите и суверенитета на Украйна. Това са същите ценности, които бизнес обществото чрез Международната организация на работодателите, спазва и се стреми да запази. Тези ценности са фундаменталните основи за просперитет, икономическо и социално развитие в последните десетилетия.

  МОР изказва солидарността си към бедстващия украински народ, както и към компаниите и работниците в страната. Организацията е готова да мобилизира работодателската общност да подпомогне отварянето и спазването на хуманитарни коридори.

  МОР изказва огромните си опасения относно катастрофалните последствия от този неописуем по обем конфликт върху световния мир, икономическия растеж, социалното благосъстояние и постигането на Устойчивите цели за развитие.

   


  Линк

Назад