Назад

Гена Събева е новият председател на Съвета на браншовите организации към БТПП


 • Гена Събева е новият председател на Съвета на браншовите организации към БТПП

  Тя поема за втори път поста на председател на браншовите организации към Българска търговско-промишлена палата

  В края на февруари се проведе годишното Общо събрание на Съвета на браншовите организации при Българската търговско-промишлена палата по предварително обявен дневен ред. Основен фокус на събранието бе обсъждането на дейностите и резултатите от изминалата година и изборът на нов председател на съвета.

  След гласуване за нов председател на Съвета на браншовите организации е избрана г-жа Гена Събева, която заема позицията за втори път. Тя е предприемач с над 30-годишен опит в бизнеса, основател и председател на една от най-активните и бързоразвиващи се асоциации в България – Асоциацията на интериорните дизайнери (АИДБ).

  „Благодарна съм на членовете на Съвета на браншовите организации към БТПП за това, че ми се довериха за втори път. Вярвам, че с общи усилия ще допринесем за развитието на браншовите организации и бизнеса в България. През тази година ще организираме много събития, които ще имат за цел да събират заедно представители на бизнеса от различни браншове, давайки им възможност да се представят пред потенциални клиенти, партньори, инвеститори, да общуват активно и да получават много ценна информация и съдействие, което със сигурност ще бъде от полза за развитието на техните бизнеси“, коментира Гена Събева.

  Още от есента на миналата година съветът на браншовите организации към Българската търговско-промишлена палата организира по инициатива на Гена Събева всеки месец голямо нетуъркинг събитие, което има за цел да подпомогне представителите на бизнеса да създават нови контакти и да развиват дейността си. През тази година ще бъдат факт и първите кръгли маси, по време на които ще се акцентира върху проблемите и приоритетите на отделните браншове в България и ще се търси активното участие на представителите на институциите, които могат да окажат подкрепа в подобряването на бизнес средата в България. 

  Повече за Гена Събева

  Мисията на Гена Събева е да развива и подпомага предприемачеството в България. Тя е сред най-търсените и мотивиращи лектори, които са вдъхновявали стотици хора от сцените на събития като TEDxSerdikaWomen, Business Lady Excellence, Fuckup Nights Sofia и други.

  Управляващ партньор е в семейната компания за управление на проекти в строителството „Събеви Груп“ и развива собствена франчайз марка „ВИТ – Борсата за матраци“, мисията на която е да помага на хората да останат в България и да работят за себе си, създавайки собствен бизнес.

  През 2010 година  основава Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ) и има голям принос в популяризирането на професията на интериорния дизайнер.  От 2019 година е в управлението на „Българската търговско-промишлена палата” (БТПП) като член на изпълнителния съвет.

  Гена Събева учредява и „Агенция за инвестиции в строителството” (АИС) с цел пълното обслужване на български и чуждестранни инвеститори. Основател е на Сдружение на българските търговци, както и Business Lady Club „Женско предприемачество“, на който е председател.

   


  Линк

Назад