Назад

Врачанско школо е посланик на Европейския парламент


 • Врачанско школо е посланик на Европейския парламент


  Съвместно обучение на тема: "Европейски съюз – държави членки, факти и начин на работа", се проведе в Средно Училище "Никола Войводов"- гр. Враца, в партньорство с център "Европа Директно"- гр. Враца.

  Целта на поредната инициатива в СУ "Никола Войводов", което е включено в програмата за училища посланици на Европейския парламент, бе да се подобри осведомеността сред учениците относно Европейския съюз, техните права като граждани и активното им участие в демократичния живот на ЕС.

  Гост и лектор в обучението беше Мария Панайотова, ръководител на център "Европа Директно" към Търговско промишлена палата – гр. Враца. В практическата част от обучението, под ръководството на Марио Коцев, ученици от седми, девети и единадесети клас участваха в практически игри за държавите членки на ЕС и за факти свързани с ЕС. Учениците представиха мултимедийна презентация за ЕС, а накрая придобитите знания бяха тествани и чрез онлайн викторина в обучителната платформа Kahoot .

  В края на обучението всички участници получиха сертификати от проведеното обучение, а победителите в игрите със състезателен характер бяха наградени.


  Линк

Назад