Назад

Българската търговско-промишлена палата и Националният научен експедиционен клуб ЮНЕСКО организират изложба


 • Българската търговско-промишлена палата и Националният научен експедиционен клуб ЮНЕСКО организират изложба


  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Националният научен експедиционен клуб (ННЕК) ЮНЕСКО организират изложба на тема "Приятели на българските съкровища", която ще бъде открита на 8 февруари от 17:00 часа в сградата на БТПП. Това съобщиха от Палатата на интернет страницата си.
  ННЕК-ЮНЕСКО е най-старият ЮНЕСКО клуб в България, основан през 1970 г. През дългогодишната си история той се е доказал като авторитетна организация както на национално, така и на международно ниво. Организацията е член учредител и представител на България в Световната федерация на асоциациите, центровете и клубовете ЮНЕСКО.
  На предстоящото съвместно събитие ще бъдат представени фотографии - творби на български студенти в научни експедиции за документиране и популяризиране на националното ни културно-историческо и природно наследство.
  Целите на ННЕК-ЮНЕСКО са опазването и популяризирането на националното културно-историческо и природно наследство, а също така иницииране и участие в мероприятия и проекти, посветени на проблемите на науката, културата и образованието. В разнородната си дейност организацията насочва своето внимание към подрастващите, учениците и студентите, както и към младите учени в България.
  С активната си работа и със съдействието на нейните членове и други организации ННЕК-ЮНЕСКО успява да създаде един работещ организъм, който оказва ценна помощ на младите хора в тяхното личностно и професионално развитие в областта на науката и изкуството, посочват от БТПП.


  Линк

Назад