Назад

Подготвя се участието на български фирми в Багдадския панаир


 • Подготвя се участието на български фирми в Багдадския панаир


  София, 10 януари /Екатерина Тотева, БТА/ 

  Подготовката на участието на български фирми в предстоящото издание на Багдадския панаир в края на февруари-началото на март тази година е била една от обсъдените теми на работна среща в Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ между председателя й Цветан Симеонов, председателя на Българо-иракския бизнес форум инж. Ясин Исса Ал-Хамдани и Димитър Угринов, дългогодишен партньор на БТПП с опит в Близкия Изток. Това съобщи БТПП на интернет страницата си.

  Разгледана е била възможността събитието да бъде включено в програмата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за финансирано участие на българския бизнес.


  На срещата са били разгледани и възможностите за стимулиране на по-тесни контакти между български и иракски компании. Инж. Ясин Исса е обърнал внимание, че има изключително голям интерес към сектор "Селско стопанство и земеделие" в Ирак. Търси се земеделска техника за култивиране, отглеждане, прибиране и преработка на земеделска и селскостопанска продукция. Засилен интерес има и в областта на строителството и инфраструктурата.


  Цветан Симеонов е потвърдил готовността на БТПП да съдейства за подпомагане на преките контакти между фирми от двете страни и е напомнил за двустранните инициативи през миналата година.
  Председателят на БТПП е приканил Българо-иракския бизнес форум да бъде активна организация - да промотира български изделия в Ирак и да представи иракски продукти в България.
  /ЦМ/


Назад