Назад

Премиерът развърза кесията с чудесата


 • Премиерът развърза кесията с чудесата


   
  Премиерът Борисов очевидно се готви не само да управлява българите пожизнено (вероятно като се обяви за цар и самодържец), ами по всичко изглежда, че има намерение и да се самоканонизира за светец (вероятно с идеята в близко бъдеще да се самообожестви). За тази (последната) своя цел Той явно е запретнал ръкави да извърши поредица от чудеса и да изкаже публично дълъг списък от умопомрачаващи заклинания.  
  Минималната работна заплата ще стане 290 лв., оповести Борисов чрез ефира на Нова телевизия в навечерието на втория тур от президентските и местни избори.
  Преди половин година недоубитият български бизнес проплака, че административното увеличение на минималната работна заплата ще бъде във вреда на цялата икономика. Това бе мнението на 90.9 на сто от анкетираните в проучване на Българската търговско-промишлена палата. Подготвяйки поредното от чудесата си обаче, Борисов явно е намерил начин да възкреси из мертвих икономиката, раздавайки пари на тези държавни служители, които получават лимитирания от държавата минимум. Защото минимална е подготовката им, минимално се трудят или плащат минимум данъци, но пък гласуват максимум дирижирано. 
  Чудотворецът обеща да извади и 250 млн. лв. от бюджета и за увеличаване на пенсиите. Т.е. още един многоброен електорален контингент получава стимул да докуцука до урните. Е, Борисов поясни, че тъй като пенсионерите са много, увеличението ще се отрази малко на пенсиите им, но пък отправи магическото заклинание: "Да са ни живи и здрави." А това никак не е малко, произнесено от устата Му.
  Колкото до останалата част от народонаселението, на тях самодържецът - бъдещ Пантократор, рече: "Следващите поколения ще кажат: "Благодаря, Бойко, бате Бойко - каквото искат да кажат - че тогава си стискал, не си дал да се изхарчат парите, за да живеем ние в европейска държава".
  Схващате ли - тия, дето носят държавата на гърба си, техните невръстни деца и даже неродените им внуци ще благодарят, защото ще получат ни повече, ни по-малко от самото бъдеще. Нещо като: "Блажени са гласуващите за мен, защото тяхно ще е царството европейско".

  Линк

Назад