Назад

Менторска програма за 6 месеца ще превърне 50 жени в бизнесдами


 • Менторска програма за 6 месеца ще превърне 50 жени в бизнесдами
  Около 50 предприемчиви българки могат да бъдат подкрепени по Националната менторска програма 2022. Тя се провежда от Съвета „Предприемачество и Стартъп“ при Българската търговско-промишлена палата (БТПП) по инициатива на неговите основатели и съпредседатели - Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи.

  Менторите са 13 успешни бизнес дами.

  От кандидатките се очаква да имат идеи и да са готови да стартират бизнес. Може да са започнали скоро или да искат да минат на следващо ниво в бизнеса, обясни пред Радио София Гена Събева. Тя е предприемач, член на УС на БТПП, председател на Бизнес лейди клуб "Женско предприемачество" и е една от менторите в програмата.

  Първите 8 кандидатки са преминели през менторските напътствия от януари до 8 юни т.г.

  „Видяхме резултатите. Готови сме за национална програма за жени, които имат нужда от ментори, за да влязат в бизнеса. Ще им помогнем да изяснят какво точно искат, какъв е техният талант какъв бизнес продукт могат да направят. 13-те ментори имат общо над 400 г. опит. Това не са преподаватели, а действащи предприемачи. Можем да им съдействаме за абсолютно всичко. Няма да е просто обучение. Няма само да разкажем как сме започнали, а ще ги хванем за ръка и ще ги поведем. Възрастта няма значение. Винаги е подходящо да започнеш собствен бизнес“, каза Събева.

  „Менторска програма 2022“ предвижда:

  • 6 месеца, изпълнени с нови знания и умения;
  • 18 дни с интензивни практически занятия;
  •  Индивидуален подход и отношение;
  • Достъп до допълнителни събития;  Изграждане на мрежа от контакти;
  • Създаване на бизнес план;
  • Представяне пред инвеститори, партньори и клиенти.

   

  Кандидатстването може да направите от тук.

  Крайният срок е Коледа.

  Сред партньорите на програмата освен БТПП, са и Алиансът за развитието на предприемачеството и стартъп среда в България, Агенцията за малки и средни предприятия, Предприемачи БГ, Business Lady Club и други.

  Чуйте разговора с Гена Събева.


  Линк

Назад