Назад

Дачев: Простотията е толкова голяма, че доминира над инстинкта за самосъхранение


 • Дачев: Простотията е толкова голяма, че доминира над инстинкта за самосъхранение


  „В момента давам допълнително на всеки работник 80 лв., а на всеки от администрацията 50 лв. ако се ваксинират. Мислите ли, че има ефект? Нито един не се ваксинира, а предложението за допълнителните средства не е еднократно, а по принцип“. Това коментира предприемачът Красимир Дачев в сутрешния блок на Нова телевизия. По думите му простотията е толкова голяма, че доминира над инстинкта за самосъхранение. „Това е така, защото сме прости“, каза още Дачев.
  Дачев: Простотията е толкова голяма, че доминира над инстинкта за самосъхранение

   

  Простотията е толкова голяма, че доминира над инстинкта за самосъхранение. Така бизнесменът Красимир Дачев коментира пред Нова телевизия слабия интерес към ваксинирането срещу COVID-19 въпреки повишената заболяемост.

   

  Дачев, който е собственик на комбината "Свилоза", разказа как преди години като млад предприемач се мъчел да откаже хората си от пушенето като вдигал с по-голям процент заплатите на непушачите, но това не дало резултат. Постигнал ефект едва като въвел забрана за пушене на работното място.

  Сега бизнесменът предложил на работещите по 80 лв. към заплатата, ако се ваксинират, при това не еднократно, а завинаги. Отново не събудил интерес.

   

  "Простотията е толкова голяма, че доминира над инстинкта за самосъхранение, най-силния за всяко биологично същество", каза Дачев, а попитан защо това е така, отговори: "Защото сме прости, простичко е".

   

  По думите му в страната липсва политическо лидерство и сила да се наложат забрани, защото "нищо в България не става с "ако обичаш".

   

  Според него в такива моменти трябва да се появят лидерите и да си седнат на мястото. Това обаче са псевдополитици у нас. С „ако обичаш“ не става. Имаме две възможности. Лекарите дезертираха в извънредна ситуация, каквато е епидемията. Когато вземаха по 1 000 лв. отгоре не дезертираха, но когато им казаха да се ваксинират, те дезертираха. Навсякъде по света такива ги разстрелват“, коментира още Дачев.

   

   


Назад