Назад

"Три морета" за възможностите за финансиране пред бг бизнеса


 • "Три морета" за възможностите за финансиране пред бг бизнеса


  Как българските компании могат да използват финансиране от Инвестиционния фонд към инициативата "Три морета" (3SIIF) - това ще бъде основна тема на виртуалната конференция "Equity for Infrastructure", която ще се проведе на 3 ноември. Събитието се организира от Българската търговско-промешлена палата и Съвета по инвестиции в партньорство с Българската банка за развитие и е продължение на бизнес форума на инициативата "Три морета", проведен през месец юли в София.

  Сред останалите въпроси, които ще бъдат обсъдени на конференцията, са: как българските фирми могат да си партнират с фонда, в какво ще инвестира той, как се извършва селекцията на проектите, могат ли фонд-мениджърът и инвестиционният съветник да се възползват от местните познания на акционери като Българската банка за развитие.

  Участници от страна на ББР ще бъдат изпълнителният директор на банката Цанко Арабаджиев и главният икономист Илия Лингорски, които са в ръководството на Инвестиционен фонд "Три морета". В мини-конференцията ще се включат Джо Филипс, директор "Инвестиции" в Amber Infrastructure Group, ексклузивен инвестиционен съветник на фонда, както и председателят на БТТП Цветан Симеонов.

  Фондът 3SIIF към инициативата "Три морета" е с целеви размер между 3 и 5 млрд. евро, като очакванията са да генерира инвестиции на обща стойност до 100 милиарда евро. Основната цел са инвестиции в транспорт, енергетика и цифрова инфраструктура по оста север-юг и компенсиране на разликите в развитието на отделните региони на Европейския съюз.

  Конференцията ще бъде хибридна и ще се излъчва онлайн, като е необходима предварителна регистрация в срок до 2 ноември.


  Линк

Назад