Назад

Предприемат се стъпки за решаване на проблемите при преминаването на граничните пунктове между България и Румъния


 • Предприемат се стъпки за решаване на проблемите при преминаването на граничните пунктове между България и Румъния  Предприемат се стъпки за решаване на проблемите при преминаването на граничните пунктове между България и Румъния, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ на интернет страницата си.
  В отговор на искане на работодателската организация за съдействие от българските министерства на транспорта и на външните работи транспортният министър Христо Алексиев, в писмо до ръководството на БТПП, съобщава, че МТИТС е отправило молба до Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния за намеса на румънските институции в ситуацията на ГКПП и е потвърдило пред румънската страна готовност за свикване в София на първото заседание на работната група с участието на органите за граничен, митнически, здравен и пътен контрол на двете страни. Целта е набелязване на съвместни мерки за облекчаване на трансграничния трафик. Министър Алексиев отбелязва, че с проблема е запознат и еврокомисарят по транспорта Адина Валян.
  През септември БТПП изпрати писмо до служебните министри относно проблеми, свързани с преминаването на границата с Румъния, и с искане за своевременно и задълбочено ангажиране и навременна реакция от страна на компетентните държавни институции за решаване на казуса.


  /ЕС/


  Линк

Назад