Назад

Пакистанско манго скоро по магазини и пазари в България


 • Пакистанско манго скоро по магазини и пазари в България


  Пакистанско манго скоро по магазини и пазари в България
   
  Популярното в Лондон и Великобритания "пакистанско манго" съвсем скоро може да залее и българския пазара. Вижте защо и как ще се случи..
   
  Публикувана: 21 Aug 2021 18:56  Обновена: 22 Aug 2021 14:59  Прочетена: 552
   
  Пакистанско манго скоро по магазини и пазари в България
  Събития за популяризиране на пакистанско манго организира посолството на Пакистан у нас. Това съобщават от посолството.
   
  На среща, организирана от посолството в сътрудничество с БТПП, с участието на над 50 представители на фирми вносители на пресни плодове, големи търговски вериги, търговци от хранително-вкусовата промишленост, производители на безалкохолни напитки, сокове, сиропи и конфитюри, председателят на БТПП Цветан Симеонов, е изтъкнал, че Пакистан е един от най-големите производители на манго в света и че мангото, растящо там, се отличава изключително от другите сортове, отглеждани в други държави, с типичния си аромат и сладък вкус.
   
  Той е посочил, че плода притежава множество полезни за здравето качества и българските фирми категорично трябва да проучат възможността за внос в България.
   
  Временно управляващият посолството на Пакистан у нас Омер Манзур Малик е направил кратка презентация на "Царя на плодовете" в Пакистан и е отбелязал, че страната му произвежда около 1,8 милиона метрични тона манго всяка година.
   
  Той е изтъкнал, че Пакистан вече изнася плода в няколко страни в Европа, Далечния Изток, Близкия изток и Северна Америка.
   
  Той е насърчил българските бизнесмени да проучат възможността за внос на манго на българския пазар поради големия му потенциал.
   

  Линк

Назад