Назад

Посолството на Пакистан представя в София екзотичното манго


 • Посолството на Пакистан представя в София екзотичното манго


  Азиатската страна се счита за автентично и естествено местообитание на този плод


  Българската търговско-промишлена палата, съвместно с посолството на Пакистан в София, организират коктейл - представяне на екзотичния плод манго. Той ще се състои на 9 август от 17.30 ч. във фоайето на БТПП, ул. „Искър“ 9.

  Пакистан е земеделска страна, а отглеждането на плодове е важна част от този сектор. С производство от 1,8 милиона тона годишно, страната е сред водещите производители на манго и се счита за автентично и естествено местообитание на този плод. Най-много манго се произвежда в провинциите Панджаб - 67% и Синд - 24%.

  От общото производство на манго в Пакистан, износът е около 95000 до 115000 тона годишно и възлиза на около 48 мил. щ.д. Основните експортни пазари са Индия, ОАЕ, Афганистан, Обединеното кралство, Саудитска Арабия, САЩ, Иран и др.

  Целта на Пакистан е разширяване на пазара на манго в Европа.

  Събитието е предназначено за вносители на пресни плодове, големи търговски вериги, търговци от хранително – вкусовата промишленост, производители на безалкохолни напитки, сокове, сиропи и сладка.

  Участниците ще могат да се запознаят на място с пакистанското манго, хранителните свойства на продукта, напитки и десерти от манго, както и да установят контакти с представители на Посолството на Ислямска република Пакистан в София.


  Линк

Назад