Назад

За създаването на нов смесен съвет разговаряха Посланикът на Армения и председателят на БТПП


 • За създаването на нов смесен съвет разговаряха Посланикът на Армения и председателят на БТПП


   

  Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна с посланика на Армения Н.Пр. Арсен Схоян и представители на посолството по повод идеята за създаване на смесен българо-арменски бизнес съвет. Г-н Симеонов се позова на отличните взаимоотношения между двете страни в икономическо, историческо и културно отношение и заяви, че БТПП ще подкрепи с готовност подобна инициатива. Той представи възможностите за изпълнението й - регистриране на отделно юридическо лице, което ще се занимава с двустранните отношения или формиране на бизнес съвет в рамките на БТПП. Основният фактор за успешната и устойчива работа на една такава организация обаче, е инициативността на фирмите, които ще участват в нея.
  Посланик Схоян изрази мнение, че интерес сред арменските фирми, работещи в нашата страна, има и очаква до средата на 2012 г. тази идея да бъде реализирана.
  Посланикът информира, че Армения се намира в добри отношения със своите съседи и икономиката й вече се е адаптирала спрямо промените в световната икономическа рамка през последните 20 години. Страната е развила един вид имунитет към кризисните фактори в икономиката и функционира без особени проблеми.

  Линк

Назад