Назад

Подготвя се изложба-базар на български стоки в Кувейт


 • Подготвя се изложба-базар на български стоки в Кувейт


  Българската търговско-промишлена палата ( БТПП ) съвместно с посолството на Кувейт ще си сътрудничат за организиране и провеждане на изложба - базар на български стоки в края на есента на 2021 година, ако това го позволява състоянието на пандемичната обстановка в световен мащаб, съобщиха от работодателската организация, цитирани от БТА.

  По покана на посланика на Кувейт председателят на БТПП Цветан Симеонов е посетил посолството и е разговарял с посланик Якуб Алатиики. В срещата е участвал и Ахмад Алаедин, председател на Асоциацията на българо-арабски икономически камари.

  Посланик Алатиики е изразил учудване от липсата и недостатъчното предлагане на български стоки - с висок имидж и качество, покриващи вкусовете и специфичните изисквания на местния пазар.

  В тази връзка Ахмад Алаедин е поел ангажимент Асоциацията да окаже техническо съдействие при организирането на бъдещо изложение на подобни стоки в Кувейт. По време на разговора са били дискутирани икономическите връзки между Кувейт и България.

  Констатирано е било незадоволителното им развитие и са били обсъдени различни идеи с цел повишаване на стокообмена между двете страни, съобщават от БТПП.


  Линк

Назад