Назад

Работодателите: Дошло е време за реформи


 • Работодателите: Дошло е време за реформи


   

  Цветан Симеонов от БТПП постави въпроса за изплащането на първите три дни от болничния от страна на бизнеса. Той поиска и облекчени условия за наемане на работници от чужбина.

  От БСК настояват за запазване на настоящия данъчен модел. Именно този модел е довел до изсветляването на икономиката и е сравнително справедлив. Освен това работодателите настояват за облекчаване на административната тежест.

  Бизнесът счита за национални приоритети приемането ни в Еврозоната, Шенген и ОИСР, заяви председателят на АИКБ Васил Велев на среща с ГЕРБ. Част от данък общ доход да отива в общините, иска бизнесът. Работодателските организации се застъпват за изсветляване на икономиката, борба с картелите и монополите.

  Евгени Иванов настоя за компенсация на енергоемките мощности.

  Трябват ни качествени човешки ресурси и подкрепа за инвестициите, отново посочи Васил Велев. Бизнесът иска развитие на капиталовия пазар и запазване на пенсионния модел.

  АОБР настояха за въвеждане на принципа "замърсителят плаща"Живеем в мръсотия, защото няма контрол, обясни Велев по темата за такса битови отпадъци.

   

  Дошло е време за реформи, настоя председателят на АИКБ.

   


  Линк

Назад