Назад

Предпремиера на лента за съратник на Левски утре в Бургас


 • Предпремиера на лента за съратник на Левски утре в Бургас


  Бургазлии са първите в страната, които ще имат удоволствието да изгледат интригуващата лента "Патриарха на градежа". Филмът за съратника на Левски - Иван Грозев, като предприемач и първи председател на Българската търговско-промишлена палата, ще бъде излъчен на 26 август от 21 часа на открита сцена "Охлюва".

  Специално за предпремиерата в родния Бургас ще пристигне харизматичната актриса Гергана Стоянова, която влиза в ролята на националната Съвест, непозволяваща мъже от калибъра на Иван Грозев да бъдат забравени. Публиката ще се срещне още с популярната писателка и журналист Катерина Хапсали, която е сценарист на лентата. Хапсали е автор на суперуспешните белетристрични творби "Гръцко кафе" и "Сливовиц", и има зад гърба си 25 години журналистическа практика. На откритата сцена ще излезе и режисьорът на филма "Патриарха на градежа" - Степан Поляков. Той е внук на руски белогвардеец - емигрант, на когото носи името. Снимал е над 50 документални филма, някои от които награждавани на престижни международни фестивали.

  Прожекцията на "Патриарха на градежа", дело на Five Star Media Group, с подкрепата на БТПП, се реализира в партньорство с Община Бургас. Оператор е Момчил Александров, монтажът е на Цветелина Василева

  Това е първата обществена предпремиера на филма.


  Линк

Назад