Назад

Кризата се задълбочава, алармират от БТПП


 • Кризата се задълбочава, алармират от БТПП


  Икономическата криза в страната се задълбочава, а бизнесът замразява инвестиционните си проекти и предприемачески инициативи. Прогнозата за тежките месеци, които предстоят, направи пред БНР председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. 

  "Съвсем логично е в такива условия бизнесмените да са много по-предпазливи за нови предприемачески инициативи. Вече има свиване на производството, ще започнат съкращения, защото мярката 60/40, ако вземем като пример, не повлия по най-добрия начин. Оказа, че тези, които работят, получават 100% от заплатата си, а тези, които не работят и се включат по тази мярка - и те получават 100% от заплатата", коментира Симеонов. 

  Според него, в условията на политическа нестабилност, бизнесът се притеснява и за прилагането на помощните мерки в икономиката.

  "Това, което плаши бизнеса, са многото сигнали за корупционни практики в България. Тези фирми, които вече са се настанили, те са преодолели тази корупционна бариера, но за другите това си е стрес и притеснение. Никои избори не са страшни, никои управляващи не са страшни, ако те се съобразяват с това, което констатират анализаторите като недостатък на икономическата среда", коментира председателят на БТПП в предаването "Преди всички". 


  Линк

Назад