Назад

Зам. шефът на БТПП не видя логика в протестите Говорят на различни езици, коментира Красимир Дачев


 • Зам. шефът на БТПП не видя логика в протестите -- говорят на различни езици, коментира Красимир Дачев
  21-ви ден на антиправителствени протести. В София гражданите блокираха ключови кръстовища и булеварди.

  "Имам особено мнение за протеста. То е, че разговор не може да стане. Има 2 концепции, говорят на различни езици. От една страна има държавници, а от друга страна - политици. Те са фокусирани в изборите. Все едно Борисов като подаде оставка и утре ще има нова Конституция, ще се смени системата. Ако имат 2 грама акъл - да се мобилизират, да се подпишат и да си направят една партия, да си прекарат тяхната политика", каза зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев за "Денят ON AIR".

  Според него в протеста липсва не само лидерство, но и идеи.

  "Не става само с пари, трябва и акъл. Трябва програма какво искаш да направиш, как ще го постигнеш. Нали утре ще дойдат при моите работници, при мен, за да ме агитират. Но не могат да ме агитират, защото ме ядосват в момента. Аз ще събера три пъти повече хора. 5 човека седят на кръстовището и играят волейбол, полицията ги пази все едно имат граждански права, а аз нямам такива", допълни Дачев пред Bulgaria ON AIR.

  Той припомни, че правото на движение и предвижване е конституционно право.

  "Когато има суша и няма поминък - хората започват инфраструктурни проекти, бъркат в хазната и дават пари на хората, за да има какво да ядат. В тежки моменти се решават инфраструктурни проблеми. Не може да вървим в кал и дупки, трябва да се развиваме. Всичко, което се прави, е за следващите поколения. Не може да искаме пари само за днес, трябва да се мисли години напред", категоричен е зам.-председателят на БТПП.

  По думите му трябва да има логика в нещата, а в протестите няма логика.

  "Радват се за грантовете, но те пак се заплащат. Най-малко плаща този, който ще го получи. Тези пари откъде идват? Ние ги изработваме и ги даваме на държавата да ги преразпределя", добави бизнесменът.

  Според Дачев административната система у нас трябва да бъде изсветлена и не трябва да има скрито-покрито

  Цялото участие на Красимир Дачев може да се види тук

   


  Линк

Назад