Назад

Обзор в БАН от… кърджалийката Анелия Крумова


 • Обзор в БАН от… кърджалийката Анелия Крумова
  Представяне на иновативните подходи в дейността на Ученическия институт при Българската академия на науките организира съветът по иновации при Българската търговско-промишлена палата в София. Бeше представена дейността на института за откриване и развитие на талантите на младите хора, както и постиженията при формиране на малки учебно-изследователски общности.
   
  На събитието присъстваха и ученици от изследователската общност по български език и литература при СУ „П. Р. Славейков“ – Кърджали със своя ръководител Антония Маровска. Анелия Крумова направи обзор на иновативните подходи както в своите разработки, така и в работата на учениците от групата по български език в участията им в Ученическия институт при Българската академия на науките.
   
  Малката изследователска общност по български език в СУ „П. Р. Славейков“ започна дейността си през 2017 г. с ръководител Антония Маровска и участници Анелия Крумова, Естела Москова и Атанас Ников. След успешния си дебют, очаквано във всички следващи сесии на института учениците бяха награждавани с най-високото отличие на Учи-БАН – грамота за отлично представяне. 
   

  Линк

Назад