Назад

Европейските търговски палати са подготвили общ сайт в подкрепа на бизнеса заради кризата с коронавируса


 • Европейските търговски палати са подготвили общ сайт в подкрепа на бизнеса заради кризата с коронавируса


  София, 1 юни /Екатерина Тотева, БТА/ Васил Тодоров, главен секретар на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, взе участие в среща на изпълнителните директори и главни секретари на палатите - членове на Асоциацията на европейските търговски палати, съобщиха от БТПП. Основна тема на събитието е била как търговско-промишлените палати бе как търговско-промишлените палати подготвят фирмите за икономическите предизвикателства в световен мащаб, породени от Ковид-19. Съвместно европейските търговски палати подготвиха сайт, който дава пълна и обобщена информация за дейностите, предприети за информиране, запазване, подготовка, адаптация и пренастройване на фирмите спрямо новата реалност.

  Сайтът http://bit.ly/MembersActionsCOVID-19 предоставя консолидирана информация от първа ръка за предприетото от търговско-промишлените палати в Европа. Той постоянно се допълва и актуализира, като съдържа статистика, резултати от проучвания, предложени икономически мерки, консултации и т.н.

  По време на срещата бяха представени конкретни примери за успешни действия от страна на ТПП от Германия, България, Турция, Франция, Люксембург, Финландия, Австрия.

  Васил Тодоров сподели, че фокусът на Българската търговско-промишлена палата е насочен към всички фирми, но най-вече към МСП. Той подчерта, че определени сектори са пострадали в по-голяма степен и имат нужда от специално внимание. За това БТПП предприема конкретни инициативи пред законодателния орган за приемане на мерки за подпомагане на тези сектори - туризъм, ресторантьорство и др.

  БТПП следи и използва опита на колегите си от Европа, потвърди Тодоров. Обменът на информация е ключов и въз основа на него БТПП ще продължи да предлага въвеждането на адекватни мерки за възстановяване на икономиката на страната.

  Предстои среща на Борда на директорите на Европалати на 9 юни, като тогава ще се обсъждат още теми, свързани с ефективността на търговско-промишлените палати в полза на бизнеса.


  Линк

Назад