Назад

Инфраструктурните проекти са сред бъдещите сфери на сътрудничество между България и Япония


 • Инфраструктурните проекти са сред бъдещите сфери на сътрудничество между България и Япония
  Инфраструктурните проекти са една от бъдещите сфери на сътрудничество между България и Япония, заяви Георги Стоев, заместник-председател на Българо-японския съвет при Българската търговско-промишлена палата (БТПП), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

  "В контекста на отбелязването на една година от договора за икономическо партньорство между Европейския съюз и Япония България постигна добро развитие на двустранните връзки", смята той.

  „Български фирми пробиха на японския пазар с производство на автомобилни компоненти, а в Пловдивска област беше открит и завод за суши, които изнася продукция за Европа“.

  Георги Стоев обясни, че е имало добри тенденции и надежди за увеличаване на търговията с вина, но кризата е попречила на бума, който се е очаквал през тази година.

  „Интересни сфери за развитие на двустранни икономически отношения между България и Япония са още козметичната индустрия, туризмът, като продължава да има интерес към инфраструктурата и транспортния сектор“, посочи заместник-председателят на Българо-японския съвет при БТПП.

  По думите на госта японският пазар е твърде наситен, предлагането е огромно и за да има една фирма успех, тя трябва да положи доста усилия и да предложи високо качество.

  Още по темата за икономиката на Япония вижте във видеото.


  Линк

Назад